ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zelenszkij szabadította ki az ukrán világbajnokot a lengyelek karmai közül

Olekszandr Usyk / Fotó: Shutterstock
Olekszandr Usyk / Fotó: Shutterstock
Az ökölvívó világbajnok Olekszandr Usykot rövid időre őrizetbe vették a lengyelországi Krakkó repülőterén. Aztán Zelenszkij telefonált...
Hirdetés
Ad image

Az ukrán nehézsúlyú bajnokot és edzőjét megakadályozták abban, hogy felszálljanak a Valenciába tartó repülőgépre. Usyk ott akart felkészülni a Tyson Fury elleni következő, decemberi mérkőzésére. Őrizetbe vették.

Zelenszkij ukrán elnök nem sokkal később az X-en azt írta, hogy beszélt telefonon Usykkal, és a 37 éves bunyós szabadlábon van.

„Olekszandr Usykkal beszéltem telefonon, miután őrizetbe vették. Csalódott voltam az állampolgárunkkal és bajnokunkkal szembeni ilyen hozzáállás miatt. Utasítottam Andrij Sybiha ukrán külügyminisztert és Ihor Klimenko ukrán belügyminisztert, hogy haladéktalanul vizsgálják meg a krakkói repülőtéren történt incidens minden részletét. Most már minden rendben van, bajnokunkat szabadon engedték, és már nem tartják fogva” – írta az ukrán elnök.

Usyk az Instagramon „félreértésnek” minősítette az incidenst, és dicsérte a lengyel rendőröket, amiért tették a dolgukat – írja a krone.at.

A páros leszállításának oka az volt, hogy a légitársaság egyik tisztviselője úgy látta, Usyk és edzője nincsenek megfelelő állapotban a járaton való utazáshoz. A beszámolók szerint a bokszoló azzal érvelt, hogy egyszerűen mindketten kimerültek a háború sújtotta Ukrajnából való 14 órás utazás után – beleértve a közel 900 kilométeres autóutat is. A nyelvi akadályok Usyk dühével kombinálva okozták az ideiglenes letartóztatást.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés