ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Azt hitték óriáskígyó, aztán jött a megdöbbentő igazság

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Furcsa dolgot sodort Dániában partra a tenger. Először azt hitték, hogy egy óriási tengeri kígyó, de aztán kiderült, hogy nem.
Hirdetés
Ad image

Morten Gebhardt és Kenneth Nielsen először nem tudta pontosan, hogy mit sodort partra a Balti-tenger, a dán Bornholm szigeténél. A sziget délkeleti részén, Snogebæk közelében végzett parttisztítási munkálatok közben fedezték fel a hosszú tárgyat, amiről először azt hitték, hogy egy kígyó.

A megtalálók a NaturBornholm Természettudományi Központba vitték a hatalmas húsdarabot. A közelebbi vizsgálat során kiderült, hogy egy bálnapéniszről van szó, amely feltehetően egy elpusztult hosszúszárnyú bálnától származik, amelyet a nyáron sodort partra a víz Dueodde partján. Kenneth Nielsen, aki maga is természetjáró a NaturBornholmban, kizárja annak lehetőségét, hogy más állatról van szó – írja a Bild.

Carl Kinze dán bálnakutató további vizsgálatainak tisztáznia kell, hogy miért sodorta partra a pénisz. Addig is Nielsen szerint a most már erősen szagló nemi szervet először a fagyasztóba helyezik. A hosszúszárnyú bálnák akár 19 méter hosszúra is megnőhetnek, és akár 35 tonnát is nyomhatnak.

Az állatvilágban, az emlősök közül, egyébként nem a hosszúszárnyű bálnának, hanem a kékbálnának van a legnagyobb pénisze, ami átlagosan 2,5 méter hosszú.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!