ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Genetikai csoda: hetven év után találta meg elrabolt testvérét

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Luis Armando Albino 79 éves. Éveket töltött a tűzoltóságnál, tengerészgyalogos veterán, két évet a vietnami háborúban. Ritkán sírt.
Hirdetés
Ad image

De idén június 25-én patakokban folytak a könnyei. Örömmel, mert 73 év után újra találkozott idősebb testvérével, a 83 éves Rogerrel és a családja többi tagjával.

A férfi egész életében vágyakozást érzett magában, de nem tudta, miért. Kiderült: Luis Albinót gyerekkorában elrabolták.

1951. február 21-én egy nő kicsalta az akkor hatéves kisfiút egy kaliforniai parkból, ahol idősebb testvérével, Rogerrel játszott. A fiú éppen akkoriban érkezett az Egyesült Államokba Puerto Ricóból édesanyjával, Antoniával és öt testvérével. Nem értett angolul. A nő a parkban spanyolul ígért neki édességet. A fiú gyanútlanul követte a nőt – és több mint hét évtizedre eltűnt.

Akkoriban a hatóságok minden követ megmozgattak a fiú keresése során. Rendőrség, katonák, parti őrség. De Albino továbbra sem került elő. Elrablója az USA másik felére, egy másik családhoz vitte, és igazi családjának emléke elhalványult. De valahogy az az érzése, hogy űr támadt az életében, még évekig megmaradt.

Unokahúga, Alida Alequin, próbálta megtalálni az évtizedek óta eltűnt családtagot. Bár az ügy már régóta aktában volt, és Luis Albino édesanyja 92 éves korában meghalt, az anya haláláig reménykedett abban, hogy megtalálja fiát Az idős hölgy a végsőkig hitt és imádkozott, hogy fia még életben van. Egy ideig szinte minden nap felkereste az eltűnt személyek központját, anélkül, hogy bármilyen hírt kapott volna.

2020-ban az unokahúga, Alida DNS-tesztet is csinált az interneten. „Szórakozásból”, ahogy ő mondja. És rögtön találatot ért el: 22 százalékos egyezést talált egy keleti parti férfival. Aztán 2024 elején újabb nyomra bukkant. Alidia Alequin talált egy képet a férfiról, akinek hasonló a DNS-e. Összehasonlította Luis Albino régi gyerekkori fotóival – és biztos volt benne: ez az eltűnt nagybácsi. Ezután hívta az FBI-t, akik valóban megtalálták Luis Albinót New Yorkban.

Június 25-én az immár 79 éves Albino újra látta igazi családját – és testvérét, Rogert. „Szorosan megölelték egymást. Leültek és csak beszélgettek” – meséli Alida Alequin. „Az elrablás napjáról, a katonai szolgálatukról”.

Júliusban Albino három hétre visszatért Oaklandbe. Ez volt az utolsó alkalom, amikor Rogerrel találkozott. Augusztusban a bátyja 83 éves korában meghalt. „Azt hiszem, boldogan távozott” – mondja Alida Alequin. „Boldog volt, mert az öccsét megtalálták.”

Luis Armando Albino maga nem sokat beszél az 1951 és az idei nyár közötti időszakról. De van néhány emléke az emberrablásról és az országot átszelő útjáról.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés