ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Trump merénylője jutalmat ígér

Donald Trump / Fotó: Shutterstock
Donald Trump / Fotó: Shutterstock
A merénylő levélben jutalmat ígért, ha valaki befejezi a bűncselekményét. „Mindent megtettem, ami tőlem telik” - áll a levélben.
Hirdetés
Ad image

Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni újabb merényletkísérlet nyomán az ügyészség levelet tett közzé. A levél szerint a fő gyanúsított jutalmat ígért, ha valaki befejezi a gyilkosságot.

„Ez egy merénylet volt Donald Trump ellen, nagyon sajnálom, hogy kudarcot vallottam. Mindent megpróbáltam, és mindent beleadtam, amit csak tudtam. Most rajtatok múlik, hogy befejezzétek a munkát; és 150 ezer dollárt ajánlok fel annak, aki be tudja fejezni” – írta a merénylő, Ryan Wesley Routh.

A szöveg egy dobozban volt, amelyet az 58 éves férfi a bűncselekmény előtt egy ismerősénél hagyott. Az ügyészség szerint lőszereket, egy fémcsövet, különböző építőanyagokat, szerszámokat, négy telefont és egyéb dokumentumokat is tartalmazott. Az ismerős nyitotta ki a dobozt és értesítette a rendőrséget, miután értesült a merénylet kísérletről – írja a krone.at.

A megállapítások alapján a gyanúsított mostantól előzetes letartóztatásban marad. Ryan Wesley Routh ellen eddig elítélt bűnözőként lőfegyver birtoklásával és felismerhetetlen sorozatszámú lőfegyver birtoklásával emeltek vádat. További vádak várhatóak.

Mint arról beszámoltunk, a titkosszolgálat egy héttel ezelőtt vasárnap lőtt rá egy fegyveres férfira Trump golfpályáján. A feltételezett nem lőtt, elmenekült, de nem sokkal később letartóztatták és vádat emeltek ellene. A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy Routh mobiltelefonja mintegy tizenkét órán át a helyszínen volt.

Két hónappal ezelőtt az amerikai Pennsylvania államban Trump ellen követtek el támadást, amelyben a politikus könnyebben megsérült. Az Egyesült Államokban november 5-én lesz az elnökválasztás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés