ACNEWS

2024. September 24.   |   Gellért, Mercédesz napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ebben minden magyar egyetért

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
A jelek szerint van egy dolog, amiben szinte minden magyar ugyanazon az állásponton van. Méghozzá, hogy nem jó az egészségügy.
Hirdetés
Ad image

Magyarország az a hely, ahol az Ipsos friss nemzetközi kutatása szerint a legkevésbé valószínű, hogy az egészségügyi ellátást bárki jónak értékeli. A 24.hu cikke szerint hazánkban a válaszadók 12 százaléka mondta csak azt, hogy jó az ellátás. 58 százalék szerint azonban kifejezetten rossz. Sőt, nemcsak a jelennel, de a jövővel kapcsolatban is pesszimisták vagyunk. A magyarok 47 százaléka szerint ugyanis csak romlani fog az ellátás színvonala az elkövetkezendő években.

A sorban előttünk Lengyelország van egyébként, ahol bár a semleges válaszok aránya nagyobb volt, de kevesebben voltak kisebb-nagyobb mértékben elégedetlenek (28%). A lista élére Malajzia került, ahol a legtöbb válaszadó (51%) szerint jó az egészségügyi ellátás. Második helyen pedig a Hollandia áll. Itt a lakosság 50 százaléka szerint jó ellátásban részesülnek. Ha a világátlagot nézzük, akkor az emberek 34 százaléka úgy érzi, hogy jó a helyzet, és 15 százaléka állítja, hogy rossz, 6 pedig, hogy nagyon rossz.

A felmérés azt is vizsgálta, hogy az egyes országok lakói mennyire érzékelik, hogy túlterhelt a szektor. Eszerint a magyarok 78 százaléka úgy érzi, hogy ez egyértelmű probléma az országban. 80 százalékuk pedig úgy, hogy túl sokat kell várni az időpontokra. Miközben 86 százalék gondolja, hogy itthon nem telik színvonalas egészségügyre. Érdekesség, hogy a magyarok szerint a legnagyobb egészségügyi problémát a rák (38%) okozza. Ezt követik a mentális betegségek (31%), a stressz (30%) és a túlsúly (22%). Csak az 5. helyre került a kábítószer-használat, amiről mindössze 13 százalékunk véli úgy, hogy ez a legnagyobb gond az egészségügyben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés