ACNEWS

Szőrnyű megpróbáltatás: 93 műtéten esett át eddig a 21 éves Lea

Képernyőkép/ Fotó: TikTok/@tl282003l
Képernyőkép/ Fotó: TikTok/@tl282003l
Lea egy ritka genetikai rendellenességgel született. Ennek ellenére táncol, énekel, és mindent megtesz azért, hogy boldog legyen.
Hirdetés
Ad image

A 21 éves zürichi lánynak eddig nem volt könnyű élete. Fiatalon súlyos rákdiagnózissal kellett megküzdenie, és genetikai hibája miatt 93 műtéti beavatkozáson esett át. Azóta legyőzte a rákot.

A fiatal nő ma már nagyon nyíltan beszél a betegségéről. A közösségi médiát arra használja, hogy reményt adjon az embereknek. A TikTok-on énekelve és táncolva mutatja magát, és rendszeresen mosolyt csal több mint 50 000 követője arcára.

@tl282003l

Für die Wunschliste ist jetzt der richtige link in der bio und ab morgen bin ich dann wieder in Zürich

♬ original sound – XVX –

Lea Baller-Gerold-szindrómával született. A genetikai rendellenességnek világszerte kevesebb mint 100 esete ismert. Az állapot a koponyavarratok korai elcsontosodását, az alkarok rendellenességeit, arc rendellenességeket, növekedési zavarokat és neurológiai problémákat okoz. A tünetek gyakran speciális orvosi ellátást igényelnek.

„Hiányzik néhány csontom, a kezeim másképp néznek ki, és a motoros képességeim egy része korlátozott. Már összesen 93 műtéten estem át” – magyarázta.

Leának gondtalan gyermekkora volt, de tinédzserként rájött, hogy másképp néz ki, mint mások. Elmondása szerint ez nagy lelki terhet rótt rá – írja a Bild.

A visszaesés néhány hónappal később következett be. Hirtelen erős fájdalmai lettek, kivizsgáltatta magát, és csontrákot diagnosztizáltak nála. A jobb lábát amputálták, elvesztette a haját, és azóta kerekesszékben ül. Tizenkilenc éves kora óta állandó segítségre szorul. Mostanra azonban legyőzte a rákot. „Folyton hülye és bántó megjegyzéseket kapok. Eleinte nehéz volt, de most már jól tudom kezelni” – mondja Lea.

Nagy tervei vannak: a jövőben a közösségi médiában akar érvényesülni. Szeretne cégekkel együttműködni, hogy inspirálja az embereket, hogy bátorságot adjon nekik. Arról álmodik, hogy saját lakásba költözik egy terápiás kutyával.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés