ACNEWS

Így távolítsd el egyszerűen a tetoválást

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
A tetoválás az önkifejezés egyik formájává vált az elmúlt évtizedek alatt. De vajon mi van akkor, ha megbántuk azt, ami örökre szól?
Hirdetés
Ad image

A tetoválás már évtizedek óta az önkifejezés egyik legkedveltebb formája. Egy jól megválasztott minta, idézet vagy szimbólum hosszú időre a bőrünk részévé válik, és sok esetben fontos jelentést hordoz számunkra. Azonban, ahogy az évek telnek, úgy változik az életünk és az értékrendünk is. Ami valamikor az identitásunk szerves része volt, idővel zavaróvá vagy előnytelennek tűnhet. Akár a divat változása, akár a személyes fejlődésünk miatt, a tetoválás néha már nem azt üzeni a külvilágnak, amit eredetileg szerettünk volna.

Idővel rossz ötletnek tűnhet döntésünk

Nemcsak a hagyományos tetoválások esnek áldozatul az idő múlásának. Gondoljunk csak a sminktetoválásokra, például a szemöldöktetoválásokra. Ezek az eljárások az évek során divatossá váltak, és sokan választják őket a mindennapi sminkelés megkönnyítése érdekében. Azonban a bőr öregedésével vagy a pigmentek változásával ezek gyakran elveszítik eredeti formájukat és színüket, ami miatt nem ritkán előnytelen hatást keltenek. Megkopottá, nem odaillővé válnak, miközben mindennapos frusztrációt okoznak viselőjüknek.

A tetoválásokkal kapcsolatos gondolataink változására jó példa Angelina Jolie esete is. Egy időben büszkén viselte tetoválásait, amelyek fontos szerepet játszottak életének egy-egy szakaszában. Az évek során azonban úgy döntött, hogy eltávolíttatja néhány tetoválását, mert már nem érezte magáénak azokat. Az ő története azt bizonyítja, hogy még a hírességek sem kötődnek mindig véglegesen a tetoválásaikhoz.

Ezt teheted, ha megszabadulnál tetoválásodtól

De mi a teendő, ha valaki meg szeretne szabadulni a tetoválásától? Szerencsére a modern technológia lehetővé teszi, hogy fájdalommentesen, biztonságosan és hatékonyan eltávolíthassuk a nemkívánatos tetoválásokat. A lézeres tetoválás eltávolítás, különösen a Q-kapcsolt Nd:yag lézer használata, rendkívül hatékony megoldást kínál, még a színes tetoválások esetében is. Az EverDerm Skin Clinic ilyen korszerű technológiával dolgozik, amely lehetővé teszi a különböző színek, például a kék, a vörös, a lila vagy a sárga színek hatékony eltüntetését anélkül, hogy károsítaná a bőrt.

A lézeres kezelés során az applikátor fényimpulzusokat bocsát ki, amelyek behatolnak a bőr felső rétegébe, és ott lebontják a festékpigmenteket. Ezek a pigmentek a bőr természetes folyamatai által fokozatosan kiürülnek a szervezetből. A legnagyobb előnye ennek az eljárásnak, hogy a beavatkozás nem hagy maga után hegeket, és viszonylag rövid idő alatt látható eredmények érhetők el. Az eljárás kíméletes a bőrhöz, és a legtöbb esetben néhány kezelés elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

A sminktetoválások eltávolítása általában 1-4 alkalmat vesz igénybe, a kezelt területtől és a tetoválás méretétől függően. Az EverDerm Skin Clinic professzionális szakemberei személyre szabott kezelési tervet dolgoznak ki minden páciens számára, figyelembe véve az egyéni igényeket és a bőr állapotát. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés