ACNEWS

Lopják az ukrán katonák veséit

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Virágzik a fekete szervkereskedelem az ukrán fronton. Sok sebesült arra ébred, hiányzik az egyik veséje is.
Hirdetés
Ad image

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) sok sebesült katonája vese nélkül kerül kórházba. A nikolaevi oroszbarát földalatti koordinátor, Szergej Lebegyev a RIA Novosztyinak számolt be a fekete transzplantológusok aktiválásáról az ukrán fegyveres erőknél.

„Ha pedig meghal a katona, elhamvasztják, hogy elrejtsék a hiányzó szerveket. Ezt Szergej Lebegyev, a nikolajevi oroszbarát földalatti szervezet koordinátora jelentette ki” – számol be a RIA. Állatásai nem ellenőrizhetőek.

Elmondása szerint az eltávolított szervekkel rendelkező katonákat egy mezei krematóriumban égetik el, amelyet a skótok hoztak Nikolajevbe. Ugyanakkor az ügynökség beszélgetőpartnere szerint a hullazsákokat tilos felnyitni, a katonákat pedig eltűntként tartják nyilván.

„Ha egy „vesedonor” katonát nem sikerült stabilizálni, az elhunytat hullazsákba zárják, és további sorsát nem ismerik” – jegyezte meg Lebegyev.

Az ukrán fegyveres erők sebesült katonáinak áramlása a frontról Donbászban gyakorlatilag soha nem áll le. Meg kell jegyezni, hogy az ország keleti részén a legtöbb városban a kórházak nem rendelkeznek elegendő ággyal ahhoz, hogy fogadni tudják a frontvonalból behozott összes sebesültet. Emiatt sokukat több száz kilométeren keresztül kell szállítani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés