ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Kártérítési per indul az osztrák-magyar határ miatt

Hegyeshalom / Fotó: Shutterstock
Hegyeshalom / Fotó: Shutterstock
Egy ügyvédi iroda megelégelte az osztrák-magyar határ miatti idő- és pénzkiesést. Ezért egyenesen az osztrák államot perelik be.
Hirdetés
Ad image

Az ügyvédi iroda azt állítja, hogy a 2015-ben bevezetett és többször meghosszabbított gyakorlat a rendkívüli ellenőrzéseivel akadályozza a szabad utasforgalmat, köztük az ügyvédekét is, ezzel pedig indokolatlan veszteséget okoz az átutazóknak.

Lapunk most megkereste az ügyvédi irodát. Megkérdeztük, hogy mit várnak a pertől, illetve milyen döntésre számítanak a bíróságon.

Jelen perben az általunk a határellenőrzés miatt egy alkalommal elszenvedett kárt érvényesítjük. Célunk az, hogy az ügyünkkel precedenst teremtsünk és ezáltal visszatérhessünk a schengeni normalitáshoz, azaz a határok ellenőrzések nélküli szabadon átjárhatóságához” – mondta az AcNewsnak dr. Ruzicska Máté az NZP Nagy Legal ügyvédje.

„A döntéssel kapcsolatosan nem szeretnénk feltételezésekbe bocsátkozni. Álláspontunk szerint már a jelenlegi érdeklődés is egy siker, hiszen ráirányítja a figyelmet, hogy Ausztria 2015 óta jogellenesen ellenőriz és ezáltal elsősorban magyar honfitársaink idejéből kovácsol politikai tőkét” – tette hozzá.

Ahogy arról az AcNews korábban beszámolt, az elvben szabadon átjárható közös határon már egy ideje hosszas várakozásra kényszerülnek az utazók, ezért az NZP Nagy Legal magyar-német ügyvédi iroda pert kezdeményez az uniós alapelvekbe ütköző eljárás megszüntetése érdekében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés