ACNEWS

Zelenszkijt alázza Trump: miatta nincs béke

Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Az amerikai elnökjelölt azzal vádolja Zelenszkijt, hogy elutasítja az ukrajnai háborút lezáró alkut, miközben kicsikarja a milliárdokat az USA-tól.
Hirdetés
Ad image

„Továbbra is dollármilliárdokat adunk egy olyan embernek, aki nem hajlandó alkut kötni. Minden alkalommal, amikor az országunkba jött, 60 milliárd dollárt vitt el. Zelenszkij valószínűleg a világ legnagyobb üzletembere. A kérdés az, hogy mi marad most Ukrajnának. Az országot teljesen kiirtották” – mondta Trump.

Az ukrán államfő jelenleg több napot tölt az Egyesült Államokban, hogy a nyugati szövetségesekhez forduljon, és további támogatást kérjen országának az Oroszország elleni, több mint két és fél éve tartó háborúban.

Zelenszkij szerdán beszédet mondott az ENSZ New York-i általános vitáján, csütörtökön pedig Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök és elnökjelölt Washingtonban fogadja – írja a Bild.

Úgy tűnt, hogy lesz egy találkozó Zelenszkij és Trump között, de az elhangzottak után erre természetesen nem kerül sor. Az amerikai média arról számolt be, hogy Trump megsértődött az ukrán elnökkel készült interjún, amelyben azt mondta, hogy a volt amerikai elnök „nem igazán tudja, hogyan kell megállítani a háborút”.

Trump, aki régóta éles kritikusa az Ukrajnának nyújtott milliárdos amerikai segélyeknek, többször is azzal dicsekedett, hogy újraválasztása esetén 24 órán belül véget vetne az ukrajnai háborúnak. Az ENSZ-közgyűlés előtt tartott beszédében Zelenszkij azt mondta, hogy az ukránok soha nem mennének bele egy kívülről erőltetett megállapodásba Oroszországgal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés