ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A hatóságokat nem érdekli a Nyírségben kóborló barnamedve

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Ezelőtt még sose volt példa arra, hogy medve kóborolt volna Nyírmártonfalván. Most azonban többen is látni véltek egyet.
Hirdetés
Ad image

Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály Facebook-oldalán osztotta meg, hogy több lakos is medvére emlékeztető állatot látott a község külkerületén bóklászva. Bár eleinte nem voltak bizonyosak benne, hogy egy barnamedve rója az utakat, mostanra biztossá vált: Nyírmártonfalva lakosai tényleg egy medvét láttak.

A mai napon viszont egyértelművé vált, hogy nagytestű barnamedve portyázik a Petőrész felé eső külterületen. A medvét ma Nyírmártonfalva és Vámospércs között is észlelték. Az első konkrét észlelést követően azonnal értesítettük a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságát és a Nyírerdő Zrt.-t, aki ezen a területen a vadászatra jogosult. A bejelentéseinket a hatóságok nem vették komolyan, elmondásuk szerint ezen a területen még sohasem láttak medvét. A ma esti újabb észlelést követően a holnapi napon ismételten bejelentést teszünk a hatóságok felé!” – írta Facebookon, óvatosságra intve a lakosságot.

A fentieket a kommentszekcióban is több lakos megerősítette. Volt, aki munkából hazafele sétálva találta magát szembe a vadállattal, mások jelezték, hogy az állat már megölt egy birkát és két kutyát is. Volt, aki attól fél, hogy miután az erdő mellett lakik egy tanyán, őt és családját méginkább fenyegeti a medveveszély.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés