ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zelenszkij csillaga leszállóágba került a New York Times szerint

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Elmúlt már az az idő, amikor a segélyért érkező ukrán elnököt állva tapsolták Amerikában, most zárt ajtók és kemény kérdések fogadták.
Hirdetés
Ad image

Leszállóágba került Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, ez abból is látszik, hogy állótaps helyett lényegesen szerényebb fogadtatást, de kemény kérdéseket kapott mostani amerikai látogatása során, mint két éve. Most több amerikai vezető egyáltalán nem is találkozott vele – írta a New York Times. A lap szerint  2022 decemberében hatalmas tömegek és egy 50 milliárd dolláros segélycsomag fogadta az ukrán elnököt Amerikában. Ezúttal viszont zárt ajtók és kemény kérdések várták. Ahogy az Oroszország ellen viselt háború húzódik, a sztárokhoz hasonló ereje láthatóan halványlik. Ez pedig potenciálisan súlyos következményekkel lehet az Ukrajnának biztosított amerikai katonai támogatásra nézve” – írják.

Az ukrán vezető találkozott a szenátus vezetőivel és a képviselőház kétpárti delegációjával – idézte a porfolio. De a találkozókat nem követték nyilvános bejelentések és sajtótájékoztatók. Néhány republikánus képviselő úgy látja ráadásul, hogyZelenszkij a Demokrata Párt felé húz. Ez pedig szerintük kifejezetten kellemetlen tény a választások előtt. Mike Johnson házelnök fel is szólította az ukrán elnököt, hogy hívja vissza nagykövetét, amiért a választás szempontjából fontos billegő államban, Pennsylvaniában meglátogatott egy lőszergyárat. Ráadásul az ukrán vezető egyszer túl radikálisnak nevezte JD Vance-t, a republikánus alelnökjelöltet.

A New York Times úgy véli, kifejezetten kellemetlen lehet Zelenszkijnek ha Donald Trump elnök lesz. Ahogy az is, ha a törvényhozás valamelyik kamarájában többséget szereznek a republikánusok. Hiszen megakaszthatják Ukrajna katonai támogatását ahhoz hasonlóan, ahogy ezt tették 2023 végétől 8 hónapon át.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés