ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Az EU betiltja a dohányzást

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
„Olyan EU-n kellene dolgoznunk, amely lehetőségeket mutat az embereknek, és nem minden lépésben elmarasztalja, oktatja és ellenőrzi őket”. Manfred Pentz hesseni Európa-ügyi miniszter szerint egyértelműen arról van szó, hogy „az EU betiltja a dohányzást”.
Hirdetés
Ad image

Ráadásul, szerinte, az EU rossz problémákra összpontosít. „Sok polgárnak valódi egzisztenciális gondjai vannak. Az EU jól tenné, ha foglalkozna ezekkel az aggodalmakkal” – mondta.

2040-re füstmentes generációt akar kinevelni a kontinensen. Az EU legújabb megközelítése azonban ellenállásba ütközik.

Míg a beltéri dohányzást már régóta tiltják, most a kültéren is korlátozni akarják. Az Unió ezért ajánlásban szólította fel tagjait, hogy vezessenek be úgynevezett dohányzásmentes övezeteket – így a busz- és villamosmegállókban, a szabadidőparkokban, a közterületeken, az uszodákban és a középületek előtt a cigarettázás hamarosan a múlté lehet. A tilalmat nem mindenhol fogadják lelkesen – írja a blick.ch

„Az EU-t már régóta bírálják, hogy túl sok életterületbe avatkozik bele. A szabadtéri dohányzási tilalom egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik” – magyarázza Pentz. „Még akkor sem lehet betartani, ha mindenhova kitesszük a dohányzást tiltó táblákat. Ezt nem tudjuk hatékonyan betartatni, és nem is akarjuk”.”

Az EU-ban évente mintegy 700 000 ember hal meg a dohányzás következtében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés