ACNEWS

Ütik-vágják a forintot – nem tud felállni

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton
Nem kétséges, hogy drámai a helyzet. A magyar fizetőeszköz másfél éves negatív csúcsot döntött és nem tűnik úgy, hogy egyhamar erőre kap.
Hirdetés
Ad image

A múlt héten tapasztalt mélyrepülés folytatódott, hétfőn tovább gyengült a forint a vezető devizákhoz képest – adta hírül a portfolio.hu. Nincs erő a magyar fizetőeszközben, ma 0,2 százalékot veszített értékéből és lényegében maradt a 402 forintos euró/forint kurzus – fél négy után 401,75 forintnál ingadozott. A mai nap legmélyebb pontja a 402,26 forintos árfolyam volt. Releváns és nagyon aktuális a kérdés, vajon mi okozza immár negyedik napja a 400 forint feletti euróárfolyamot, illetve mik a további kilátások.

A gyengélkedő magyar devizával kapcsolatban Árokszállási Zoltán, az MBH vezető közgazdásza úgy nyilatkozott, hogy bár a 400-as szint megugrása otikailag nem mutat jól, de a jó hír, hogy a további korlátlan gyengülés nem tűnik valószínűnek. A Morgan Stanley közgazdásza, Arnav Gupta korábban arról írt, rövid távon kevés esélyt lát arra, hogy az Európai Unió feloldja Magyarország befagyasztott pénzeszközeinek zárolását. Megemlítette a következő választások körüli bizonytalanságokat is. Ezekre tekintettel a Morgan Stanley új, 410-es célárat határozott meg az euró/forintra.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés