ACNEWS

Lottószámokat ajánlott a ChatGPT – egy próbát megérhet

Fotó: Illusztráció / Unsplash
Fotó: Illusztráció / Unsplash
Hosszú hónapok óta nem volt öttalálatos a lottón, a nyereményalap pedig gigantikusra hízott. Immár 6 milliárd 222 millió forinttal kecsegtet a telitalálatos szelvény.
Hirdetés
Ad image

Vajon az egyre tökéletesebben működő mesterséges intelligencia képes lehet megjósolni a soron következő lottószámokat? Érdekes kísérletről számolt be az economx.

Mostanában olyanok is lottóvásárlásra adják a fejüket, akik soha, vagy csak nagyon ritkán vállalkoznak az öt nyerőszám megtippelésére. Nem is csoda, 6 milliárd 222 millió forint esetében nem túlzás az „álomösszeg” kifejezés. Hiszen immár 31 hete nem találta el senki az öt számot. A kristálygömb lejárt lemez, a kártyavetés sem divat már, ellenben a mindentudó mesterséges intelligenciával érdemes lehet próbálkozni.

A nyerő kombinációval kapcsolatban a ChatGPT először persze a típusválaszt adta. Annak esélye, hogy egyből eltaláljuk az öt nyerőszámot, meglehetősen kicsi, 1 a 43 949 268-hoz. Vagyis közel 44 millió különböző kombinációjú szelvényre lenne szükségünk, hogy ott legyen közöttük a milliárdokat érő példány.

Amikor arra kérték a mesterséges intelligenciát, hogy vegye figyelembe a korábbi nyertes kombinációkat, illetve a gyakran kihúzott számokat, határozottabb válasz született. Ha alapul vesszük az elmúlt két hét nyerőszámait, továbbá figyelembe vesszük, hogy az ötöslottó-sorsolások történelmében mely számokat milyen gyakran húzták ki, a ChatGPT egészen konkrét javaslattal állt elő. Azt tanácsolta, hogy a 3-ast érdemes ikszelni, mert nagyon gyakran szerepel a kihúzott számok között. A 15-ös szintén sokszor fordult már elő nyerő kombinációkban. A 29-es egy erős statisztikai múlttal rendelkező szám. A 76-os stabilan, gyakran előfordul. Végezetül a 44-es a legutóbbi húzásoknál is előfordult, érdemes mellette dönteni.

A ChatGPT persze nem győzte eléggé hangsúlyozni, hogy nincsenek biztos számok a lottóban, javaslatai kizárólag statisztikai alapokon nyugszanak. Nem meglepő módon hozzátette azt is, hogy teljesen véletlenszerű számokkal is elvihetjük az álomnyereményt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés