ACNEWS

Európai oltalmat kapott a nápolyi pizza

Az olaszok kérték a semmihez sem hasonlítható nápolyi pizza nevének és esszenciájának védelmét.

Hirdetés
Ad image

Az olaszok kérték a semmihez sem hasonlítható nápolyi pizza nevének és esszenciájának védelmét.

Az EU földrajzi jelzései azoknak a termékeknek a nevét védik, amelyek egy konkrét régióból származnak és különleges minőségűek vagy amelyek ismertsége az előállításuk helyszínéhez kapcsolódik. 

Az eredeti, semmihez sem hasonlítható nápolyi pizzát az Európai Unió hamarosan oltalma alá fogja venni: a neve valójában „Stg”, vagyis „garantált hagyományos különlegesség” lesz, és így az étlapra kerüléshez be kell tartania az összetevőkre és a gyártásra vonatkozó szabályokat – jelent meg az EU 2022/2313 Hivatalos Közlönyében.

Olaszország kérését a „nápolyi pizza” nevének és esszenciájának védelmére most hagyták jóvá, különösen a kontinensen lesz ez fontos, ahol az olasz élelmiszerek gyakran „rosszul kezelik”, vagy a nevüket helytelenül használják olyan ételekre is, amelyekben valójában  nagyon kevés az olasz, vagy nincs is.

Mik ezek a szabályok? Az alapvető alap a minimális kelesztési órák és a tészta kézi sodorása, a sütés kizárólag fatüzelésű kemencében, 485°-on.
Az alapanyagok pedig mind Made in Italy kell hogy legyenek: extra szűz olívaolaj, friss bazsalikom és DOP Campania bivaly mozzarella vagy a hagyományos változat, paradicsom lehet hámozott vagy friss – tette közzé az Eccellenza Italiana a közösségi oldalán.

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az ACNews YouTube csatornája!

Mi vár rád a csatornánkon? Izgalmas, folyamatosan frissülő tartalmak, sztárinterjúk és aranyos kiskutyák!