ACNEWS

Hosszú Katinka férje lábon lőtte magát, alázni akarta Hargitayt

Fotó: ATV
Fotó: ATV
Magát égette le Layber-Gelencsér Máté , amikor álnéven próbálta lejáratni a háromszoros világbajnok úszó Hargitayt.
Hirdetés
Ad image

Hargitay a Századvég Youtube-csatornájának interjúban elmondta, hogy  Hosszú Katinka edzői, vezetői teljesítménye elégtelen, kritikáival nem épít, csak rombol. Ezen kapta fel a vizet Katinka férje, aki álnéven írt bejegyzésében beleszállt a magyar úszósport első világbajnokába, Hargitay Andrásba.

Valakinek van infója arról, hogy Hargitay András miként tevékenykedik mint sportszakember vagy sportvezető az elmúlt 30 évben? – tette fel a kérdést a Blikk szerint Matthias Rex néven Katinka férje. – Tudtommal mint szövetségi kapitány volt jelen 2016-ban pár hónapig. A riói olimpián Katinka sikerein kívül nem túl sok mindenben »jeleskedett«, amihez egyébként az égvilágon semmit nem adott hozzá…”

Elegánsan reagált Hargitay

Hargitay András a Sportalnak elegánsan reagált Hosszú férjének kirohanására. „Ha egy úszóedző ma Magyarországon azt mondja, nincs fogalma az eredményeimről, az vagy provokáció, vagy tényleg nem ismeri, akkor önmagáról állít ki bizonyítványt. Ebben az esetben a Wikipédiából könnyen értesülhet a pályafutásomról, vagy megkérdezhet rólam egy úszóedzőt” – tanácsolta Hargitay. A lap segített, hogy Katinka férjét képbe hozza Hargitay András sportvezetői múltjával kapcsolatban. „Hargitay háromszoros világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes. Első kapitányi korszakában, 1984 és 1988 között a magyar úszók a világversenyeken – más érmekről nem is beszélve – négy olimpiai, három világbajnoki és öt Európa-bajnoki aranyat nyertek.”

De ki az a Layber-Gelencsér Máté?

Volt ezen kívül a kilencvenes évek legelején a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, majd megbízott elnöke. A Layber-Gelencsér által emlegetett 2016-os évben pedig az Európa-bajnokságon a magyar csapat 10 aranyat, 4 ezüstöt és 6 bronzot szerzett. A Blikk emlékeztetett rá: Layber-Gelencsér Máté 2021 óta Katinka edzője. Ebben a három évben nem nagyon nyilvánult meg szakemberként, szakmai hitvallásáról vajmi keveset tud a nagyvilág.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés