ACNEWS

Botrány a Forma-1-ben: Norrist megbüntették, Verstappent nem

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Nem érti a McLaren versenyzője, miért büntették meg őt olyan előzésért, amiért a Red Bull világbajnokát nem.
Hirdetés
Ad image

A Forma-1 Amerikai Nagydíján a harmadik helyért harcoló Lando Norris a verseny végén 5 másodperces büntetést kapott, mert megelőzte Max Verstappent, aki közben kiszorította őt a pályáról. Közben Verstappen is elhagyta a pályát. Ezzel Norris elvesztette a harmadik helyét, Verstappen állhatott fel a dobogóra. A McLaren versenyzője nem érti a bírókat, a döntés már a verseny végén megosztotta a pilótákat. „Lehetetlen megmondani” – felelte Norris a Sky Sports azon a kérdésére, mi lett volna, ha elengedi Verstappent. „Beletelt pár körbe a döntés. Nyilván nem könnyű döntés, máskülönben hamarabb megszületett volna. Megpróbáltam. Ő is lement a pályáról. Ha ő is lemegy a pályáról, akkor világos, hogy túl kemény volt. Ő is előnyre tett szert ezzel. De nem én írom a szabályokat…”

A pályáról letérve előz, védekezik

Norris elmagyarázta, miért nem engedte el Verstappent. „Nem adtuk vissza a pozíciót, mert úgy gondoltuk, igazunk van. Láthatóan nem volt. De még most is úgy gondolom, hogy az volt. Max letért a pályáról. Amikor védekezés közben letérsz a pályáról, fel kell adnod a pozíciódat. Ebben az esetben én voltam elöl, és megtartottam a pozíciót, mert neki kellet odaadnia. Ez van. Szerintem helyesen csináltam. De nem én írom a szabályokat.”

Norrist az is dühítette, hogy a rajtot követően Verstappen előzte meg őt úgy, hogy közben mindketten elhagyták a pályát. Már ezzel a helyzettel sem értett egyet. „Vissza kell néznem – írta az m4sport. Eléggé szoros volt. Max bement egy kis résbe. Az autóban ülve könnyű mondani dolgokat. Eléggé elszánta magát, amihez joga van. De itt is teljesen letért a pályáról. Szóval nem tudom. Vissza fogjuk nézni. A pályáról letérve előzött. A pályáról letérve előz, a pályáról letérve védekezik… Nem fogok panaszkodni emiatt. Jól versenyzett, jól védekezett, jót versenyeztünk. De a szabály az szabály.”

Totál vicc ez a büntetés

Nem csupán a McLarennél fejezték ki nemtetszésüket a stewardok vasárnapi munkája kapcsán, de a Mercedesnél is. Toto Wolff a csapatrádión, George Russell csatornáján jelentkezett be, és adott hangot annak, hogy az ítéletek nem teljesen voltak pártatlanok. Russell kérdezett rá a leintés után, Verstappen büntetést kapott-e az említett rajtnál történt incidensért, amire a csapatvezető válaszolt:

„Nem kapott érte büntetést. De a végén Landót büntették, amiért kiterelték és kint előzött. Mintha kicsit elfogult lenne a döntéshozás, de nem lep meg” – jelentette ki Wolff, aki aktív volt a csapatrádióban vasárnap, Russell büntetését Valtteri Bottas kiszorításáért így nyugtázta: „Totál vicc ez a büntetés George. Totál vicc – idézte Totót a formula.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés