ACNEWS

Károly királyt leköpték Canberrában – VIDEÓ

III. Károly / Fotó: Shutterstock
III. Károly / Fotó: Shutterstock
A brit uralkodóval először egy parlamenti képviselő balhézott, majd egy alpaka jelezte neki, hogy semmi keresnivalója Ausztráliában.
Hirdetés
Ad image

Az állat, az uralkodó ingére tüsszentett, amikor az közeledett hozzá. A kellemetlen találkozásra a fővárosban, Canberrában került sor.

Károly megsimogatta az alpakát, aki erre egy kiadós tüsszentéssel válaszolt, egyenesen a királyra. Károly azonban királyként nem zavartatta magát, és csak röviden ellenőrizte az öltönyén lévő nyomokat.

Ezt megelőzően botrány volt az ausztrál parlamentben, Canberrában, amikor egy őslakos szenátor verbálisan megtámadta a királyt. Lidia Thorpe politikusnő Károly beszéde után hangosan bekiabált az ülésterembe: „Te nem vagy az én királyom, te nem vagy a mi királyunk!”. Mielőtt a biztonsági őrök elvitték volna, azt követelte: „Adjátok vissza a földünket!”.

A brit király jelenleg első nagyobb külföldi útját teszi meg, mióta rákot diagnosztizáltak nála. Károly és felesége, Camilla ausztráliai látogatásuk után a csendes-óceáni Szamoa államba utazott, ahol pénteken a Nemzetközösség államainak csúcstalálkozóját tartják. Az 56 tagállam találkozójára mintegy 3000 küldöttet várnak – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés