ACNEWS

Születés és halál a romok alatt – Megrázó képek a török földrengésről

Az egész világ Törökországra tekint most, ahol – ahogy mi is beszámoltunk róla- 7,8-as erősségű földmozgások pusztítottak országszerte több ezer halálos áldozatot követelve.

Hirdetés
Ad image

Az egész világ Törökországra tekint most, ahol – ahogy mi is beszámoltunk róla– 7,8-as erősségű földmozgások pusztítottak országszerte több ezer halálos áldozatot követelve.

A vérfagyasztó képek mellett olyan szívmelengető felvételek is akadnak, mint egy kisbaba születése a romok alatt, vagy a bevetésre utazó magyar mentőkutyák a repülőgépen.

Egy olyan megható videót is közzé tettek, amelyen fénysugárként jelenik meg a házak alól kimentett kisbaba, aki a romok alatt született meg.

Magyarországról több mentőegység is elindult, köztük kereső kutyák, akik vastapsot kaptak a repülőgép utasaitól, amikor a fedélzetre léptek és elfoglalták helyeiket gazdáik lábánál vagy az üléseken. Bájos fotók készültek róluk, ahogy türelmesen utaztak, hogy aztán bevethessék őket a túlélők felkutatásáért.

„Néhány perce landolt a repülőgépünk Adana repterén, amivel más magyar és külföldi csapatokkal közösen, viszontagságos úton jutottunk el a földrengés epicentrumának közelébe.  Jelenleg a regisztrációs folyamatokat hajtjuk végre és felkészülünk a földi transzportra. 20 szakemberünk, 4 mentőkutyával és közel 2 tonna felszereléssel felszerelkezve fog bekapcsolódni a mentési munkálatokba hamarosan.

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy hosszú és embertpróbáló órák következnek, hiszen egy olyan helyszínre érkeztünk, ahol a beutazó csapatok komoly logisztikai problémát jelentenek az amúgy is gondokkal küzdő országnak. Bízunk benne, hogy hamarosan jó hírekkel érkezünk. Egy kis ránk gondolás sokat segíthet” – írta Facebook oldalán a Pest-megyei Kutató-mentő szolgálat.

A többi fotót IDE kattintva lehet megnézni.

Törökországban 150 kilométer hosszan megnyílt a föld, melyről több felvétel is kikerült az internetre. A felszabaduló energiát tekintve a geológiai esemény 32 hirosimai atombombának felel meg, és ezerszer nagyobb, mint a 2016-os Amatrice-i földrengés.

Valójában Anatólia néhány másodperc alatt három métert ugrott délnyugat felé, csúszó mozdulattal az arab földlemez oldalára.

A házak a földrengés következtében úgy omlottak össze, mintha csak kartonpapírból lennének.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés