ACNEWS

Ragasztószalaggal foltozták a repülőgép szárnyát – Videó

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Borzalmas lehet ezt látni, de nyugi, ez így van rendjén.
Hirdetés
Ad image

Egy TikTok videó akasztott ki nemrégiben sok repülővel közlekedőt. A felvételen éppen egy repülőgépszárnyat javítanak az ott dolgozók…ragasztószalaggal.

Itt tekintheti meg a videót

„Ez az oka annak, hogy nem repülök a Spirit légitársasággal. Nem érdekel, ha ez repülőgép-ragasztószalag” – mondja a videofeltöltő.

„Az a tény, hogy össze kell ragasztani a repülőgépet, és ezt úgy csinálod, hogy közben az emberek a járaton vannak, mintha nem látnánk: ez az oka annak, hogy nem fogok a Spiritszel repülni.”

Bár valószínűleg kicsit riasztóan néz ez ki, ha amúgy is fél az ember a repüléstől, de nem kell félni.

„Soha nem fognak egy darabka kerti ragasztószalagot használni egy repülőgépen. Ha megnézik, ezt speed tape-nek hívják, és nagyon-nagyon speciálisan arra tervezték, hogy megtegye azt, amire használni akarják” – mondta John Nance pilóta és biztonsági tanácsadó, miután a videó vírusként kezdett el terjedni az interneten.

A speed tape egy rendkívül tartós alumínium alapú ragasztószalag, amelyet repülőgépek nem kritikus alkatrészeinek ideiglenes foltozására használnak. A szalagot elsősorban az időjárás által megviseltebbé vált területeken használják, hogy megakadályozzák a további időjárás okozta károsodást – írja az IFLScience.

Bár ez csak egy ideiglenes javítás, és nem a legmegnyugtatóbb látvány, a repülőgép továbbra is teljesen biztonságos.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés