ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Pizzát rendelt, majd feldarabolta a halott lányt a dán ezermester

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Még a tapasztalt törvényszéki szakértőket is megdöbbentette a brutalitás mértéke.
Hirdetés
Ad image

A brutális gyilkosság megrázta egész Dániát. Mia Skadhauge Stevn ápolónő még 2022. februárjában, egy éjszakai buli után tűnt el Aalborgban. Kevesebb mint egy héttel később megtalálták a holttestét – 231 darabra vágva – írja a Bild.

A vádlott – egy 37 éves, köztiszteletben álló ezermester – hétfő óta áll az aalborgi esküdtbíróság előtt.

Csütörtökön elmesélt néhány hajmeresztő részletet. Mivel a feldarabolás olyan sokáig tartott, még egy pizzát is volt ideje rendelni, majd miután végzett, elment dolgozni.

A sok testrész ellenére a vádlott fenntartja ártatlanságát, és csak a „holttest meggyalázásában” vallja magát bűnösnek. Azt állítja, hogy Mia önszántából halt meg. Azt azonban elismerte, hogy feldarabolta, majd eltemette a holttestet.

Mi történt Miával?

Mia 2022. február 6-án este szórakozni indult az éjszakába, majd a buli után kissé elveszetten állt az utcán, vélhetően taxira várt. Utóbb a térfigyelő kamerán látták, hogy reggel 6 óra 9 perckor beszállt egy fekete autóba. A felvételeknek köszönhetően négy nappal később elkapták az elkövetőt, aki rövid kihallgatás után megmutatta a rendőröknek, hogy hová temette el a holttest részeit.

A törvényszéki orvostan szerint a 37 éves ezermester szexuálisan bántalmazta és megfojtotta Miát. Valószínűleg a mellkasát is összezúzta. Az elkövető azonban egészen mást állított.

„Megkérdeztem tőle, hogy akar-e valami jót látni. Egyenruhás férfiakat akart látni, ezért elvittem őt a Hammer Bakker erdőbe. Engem is ott képeztek ki katonának. Keményen flörtölt” – idézi a férfit a Bild.

A kora reggeli séta közben Mia állítólag hirtelen megbotlott, a táskája hosszú pántja pedig beakadhatott valahova. A vádlott szerint a nő az eséskor megfojtotta magát. Elmondása szerint megpróbálta megmenteni a nőt, majd ezután visszavitte a kocsijához. Mette Bendix ügyész többször is megkérdezte, hogy miért nem hívta a segélyhívókat, mire a férfi azt válaszolta, „kézben tartott mindent”, ezért nem érezte a mentők szükségét.

A borzalmak csak azután kezdődtek

A 37 éves férfi betette Miát a csomagtartóba, és hazahajtott. Mia ekkor még élhetett, mert vezetés közben a férfi hangokat hallott a csomagtartóból. Amikor azonban végül hazaért, már nem talált életjelet. A gondolat, hogy kórházba vigye a lányt, továbbra sem merült fel benne. Ehelyett inkább azt fontolgatta, hogy a holttestet egy buszmegállóban lévő padra teszi. Ám mivel aggódott a DNS-nyomok miatt, így jobbnak látta, ha inkább hazaviszi.

Hazafele vett néhány vödröt, klórt, szódát és néhány műanyag lepedőt. Ezután elektromos fűrésszel, hobbikéssel és ollóval elkezdte feldarabolni a holttestet. Ez olyan sokáig tartott, hogy közben megéhezett. 

„Elmentem, rendeltem egy pizzát és hazavittem. Azonban nem tudtam megenni” – panaszkodott a tettes, aki másnap a munkából hazaérve ismét folytatta műveletet. Valószínűleg két éjszakát és egy egész napot töltött vele. Végül vödrökben és zsákokban vitte ki a lány feldarabolt holttestét az erdőbe. 

Az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést követel

A 37 éves vádlott korábban sikeres kézművesnek számított. Egy ideje azonban kissé kétes hírneve lett, ugyanis korábban többször is elítélték zaklatásért. Az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést vagy előzetes letartóztatást követel. Júniusban még négy tárgyalási napot tartanak, az ítélethirdetést június végére tervezik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés