ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin már csak páncélvonatban mer utazni – videó

Fotó: youtube/ képernyőkép
Fotó: youtube/ képernyőkép
Emlékezetes, a rossz emlékű Kádár se bízott a repülőkben, ez a sors utolérte Vlagyimir Putyint is.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háború kezdete óta állítólag már nem bízik a repülőgépekben, ezért elsősorban a vonatot választotta. A Kreml uralkodója persze nem akármilyen vonattal közlekedik, hanem egy speciális páncélozott különvonattal, 6,8 milliárd rubelért (mintegy 68 millió euróért). A költségvetés az államfő minden hiúságát kiszolgálja. Az új fotókból kiderül: az öregedésgátló központtól a fitneszstúdióig minden ott van, amitől az elnök szíve megnyugodva dobog.

Valaki titkos dokumentumokat szivárogtatott ki „Putyin vonatáról” a londoni székhelyű Dossier Center kutatószervezetnek, amelyet a Kreml kritikusa, Mihail Hodorkovszkij irányít. Alapos vizsgálat után világossá vált, hogy az információ igaz.

2018 óta állítólag létezik egy Kreml különvonat, amely különféle luxusbővítésekben gazdag. Összesen 22 vagonból áll, amelyek azonban nincsenek egyszerre használatban. Az államfőnek általában tíz vagon áll rendelkezésére, amelyeket három erős mozdony húz.

A vonat kívülről jól álcázott. Vörösre és szürkére van festve – akárcsak a szokásos oroszországi vonatok. A falak páncélozottak, és úgy tervezték, hogy ellenálljanak a Kalasnyikov géppuskáknak és mesterlövészeknek.

Mint az adatszivárgás mutatta, 2017 márciusában megarendelés érkezett a Zirkon szervizbe. Egy különleges sport- és fitneszkocsit kellett építeni Putyinnak – akit a cég vezérigazgatója „fő utasként” emlegetett. Fitneszstúdió, török ​​gőzfürdő és bőrfeszesítő stúdió is várja a vendégeket. És egy abszolút orvosi rendelő is van a vonaton.

Az FSO volt tisztje azt mondta, hogy a vonat személyzetének utazás előtt mindig karanténba kell vonulnia, hogy megvédje az orosz elnököt a fertőző betegségektől- ismerteti a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés