ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Beszólt az ukránoknak: bukott a brit védelmi miniszter

Wallace ! Fotó wikimedia.org - Open Government Licence alapján
Wallace ! Fotó wikimedia.org - Open Government Licence alapján
Nem csak Putyin nem bírja, ha egy tábornoka igazat mond, a NATO-tagok se, lásd a briteket, ahol a védelmi minisztere őszinte szavait kísérte botrány. Wallace vissza fog vonulni.
Hirdetés
Ad image

Ben Wallace a vilniusi NATO-csúcsértekezleten, brit médiatársaságok tudósítóinak nyilatkozva tette kifakadásszerű, világszerte komoly feltűnést keltő kijelentéseit egyebek mellett arról, hogy a nyugati szövetség „nem az Amazon házhoz szállító szolgálat”. Hozzátette: arra hívná fel Ukrajna figyelmét, hogy a nyugati országok saját fegyverkészleteiket adják át neki és Ukrajna helyesen tenné, ha az eddigi nyugati katonai segítségért „hálát tanúsítana”.

Rishi Sunak brit miniszterelnök még ugyanaznap, a vilniusi NATO-csúcs záró sajtóértekezletén – alig burkoltan visszautasítva saját védelmi miniszterének szavait – kijelentette: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számos alkalommal kifejezte háláját mindazért, amit a nyugati szövetségesek Ukrajnáért tesznek.

Ben Wallace a Twitteren vasárnap közzétett ukrán nyelvű bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy az Ukrajnának nyújtott segítségről szóló, „komoly érdeklődést keltő” kijelentéseit „valamelyest félreértelmezték”.

A brit védelmi miniszter szerencsének nevezte, hogy a brit állampolgárok és az összes brit parlamenti párt támogatja az Ukrajnának nyújtott segítséget, de hangsúlyozta: meg kell szólítani azokat is, „akik még meggyőzésre szorulnak”.

Az Amazonról tett kijelentéseit úgy magyarázta: arra akarta felhívni a figyelmet, hogy Nagy-Britannia és Ukrajna kapcsolatai „nem üzleti tranzakciókra”, hanem partnerségre alapulnak.

Wallace a The Sunday Times című vasárnapi brit lapnak nyilatkozva felfedte azt is, hogy a következő, szeptemberi kormányátalakítás után távozni kíván miniszteri tisztségéből, és a jövőre esedékes brit parlamenti választásokon sem indul. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés