ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin hadat üzent a fekete-tengeri hajóknak

Pixabay
Pixabay
Aki behajózik a kikötőbe, az "ellenségnek" számít.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán gabonaexportról szóló megállapodás lejárta után Oroszország a Fekete-tenger érintett területein közlekedő hajókat a lehetséges „ellenfelek, ellenségek” közé kívánja sorolni. Csütörtök éjféltől (szerda, közép-európai idő szerint 23:00 órától) a hajók „potenciális katonai rakományszállítók” minősítést kapnak – jelentette be a moszkvai védelmi minisztérium.

Eközben Kijev „nemzetközi járőrözést” kért a Fekete-tengeren a gabonaexport miatt. Moszkva azt is közölte, hogy a jövőben a konfliktusban részes feleknek tekinti azokat az országokat, amelyek lobogója alatt teherhajók hajóznak az ukrán kikötőkbe.

A gabonaexport szempontjából fontos dél-ukrajnai kikötőváros, Odessza ismét tűz alá került. Helyi sajtóértesülések szerint szerda este óta robbanások hallatszanak a városban. Több gabonatároló is kigyulladt – írja a krone.at

Ukrán források szerint körülbelül 60 000 tonna gabona semmisült meg az Odesszától mintegy 20 kilométerre délnyugatra fekvő Csornomorszk kikötője elleni támadás során (lásd lentebb a tweetet). A kikötőben a gabonaexport infrastruktúrájának jelentős része megsérült – mondta Mikola Solszkij földművelésügyi miniszter. A gabonát 60 napja kellett volna berakodni és kiszállítani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés