ACNEWS

Ezzel a Hamásznak vége, megindult az izraeli hadsereg

A Hezbollah is rakétákkal lőtte Izraelt Fotó: kepernyokep
A Hezbollah is rakétákkal lőtte Izraelt Fotó: kepernyokep
Szétlőtte Izrael szombat éjjel a Hamász titkosszolgálati központját, és légierejének otthont adó szolgáló épületet.
Hirdetés
Ad image

Végzetes csapásokat mért az izraeli hadsereg a Hamász terrorszervezetre tegnap éjjel, és folytatja a bosszúhadjáratát. Mint azt az AcNews megírta, szombat hajnalban a palesztin terrorszervezet rakétákkal lőtte Izraelt. Válaszul a hadsereg szombat éjjel és vasárnap reggel ellencsapásokat hajtott végre délen a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász és Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen. Valamint északon a libanoni határnál. Több mint 300 háromszáz izraeli meghalt, a sérültek száma meghaladja az 1800-at. Közülük 345-en életveszélyes állapotban vannak, de ezek a számok csak egyre nőnek.

Szétlőtték a Hamász központját

Emellett a Gázai övezetbe hurcoltak több tucat túszt, köztük katonákat és civileket, nőket és gyermekeket is. Az izraeli hadsereg vasárnap reggeli közleménye szerint a hadsereg éjjel felszámolta az iszlamista Hamász terrorszervezet tíz, harcokhoz infrastruktúrát biztosító létesítményét. Köztük a titkosszolgálati központját, és egy a szervezet légierejét szolgáló épületet – írta a novekedes.hu.

De szétlőtték a Hamász finanszírozására használt két bankfiókot, köztük a szervezet terrorista tevékenységének pénzügyeit segítő Iszlám Nemzeti Bankot. Ezenkívül megsemmisítették az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet légifegyverek gyártására szolgáló létesítményét Gáza városában, és egy fegyverraktárat.

Az izraeli hadsereg és a rendőrség segélyközpontot és telefonos segélyvonalat nyitott az eltűntek családtagjai számára. Éjjel már több tucat hozzátartozó hívása érkezett a repülőtér melletti központba. Köztük volt, akik már több órája nem tudott kapcsolatot teremteni szeretteivel.

Nincs áram, üzemanyag Gázában

Az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács jóváhagyta a Hamász katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítését célzó lépéseket – közölte az izraeli miniszterelnöki hivatal vasárnap. Izrael ezen lépések keretében leállítja az áram-, üzemanyag- és áruszállítást Gázába.

Szombaton a Gázai övezetet uraló terrorszervezetek fegyveresei nagyszabású, több ezer lövedékből álló rakétatámadást indítottak Izrael ellen, és a határkerítésen áttörve az övezet határának közelében izraeli településekbe hatoltak be, ahol megöltek legkevesebb háromszáz izraelit, és megsebesítettek több mint ezernyolcszáz embert, akik közül háromszáznegyvenöten súlyos-életveszélyes állapotban vannak. A szombati volt a legvéresebb Izrael elleni támadás az elmúlt ötven év óta.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés