ACNEWS

Kétmillió dollárt fizetett gyerekkori álmáért egy 76 éves férfi

Fordított Jenny Fotó: auction.siegelauctions.com
Fordított Jenny Fotó: auction.siegelauctions.com
Elképesztően magas ára lett annak a bélyegnek, amire fejjel lefelé nyomtattak egy repülőgépet. Mégis van, akinek megérte.
Hirdetés
Ad image

Van egy bélyeg, ami még a Simpson család című amerikai animációs filmbe is bekerült. Ezen középen a Curtiss JN-4 repülőgép képe látható, bár tévedésből fejjel lefelé. Az 1918-ban nyomtatott bélyeg eredetileg 24 centbe került, és csak 100-at adtak el belőle. Azóta a bélyeggyűjtők világszerte nagyon vágyakoznak rájuk.

A ritkaság most 2 millió dollárért (692 millió Ft) kelt el a New York-i Robert A Siegel Galleries aukcióján, ami új rekord. Ez lett a legdrágább egyesült államokbeli bélyeg.

Nem csak ez, hanem az új tulajdonos is érdekes. A vásárló Charles Hack bélyeggyűjtő. A 76 éves férfi a Washington Postnak elmondta,hogy gyermekkora óta figyelte a hőn áhított bélyeget. Mr. Hack tulajdonosa egy másik Jenny-nek is. A 2000-es évek elején már vett egyet körülbelül 300 000 dollárért (104 millió Ft). Az volt az 57. bélyeg, az eredeti 100 darabos nyomtásból. A most megvásárolt a 49-es számú, az eredeti 1918-as vásárlás óta egy évszázadig nem volt látható. A tulajdonosa és leszármazottai folyamatosan egy banki trezorban tartották az 2018-as eladásáig. Hack a Washington Postnak elmondta, hogy ő is védi majd a fénytől a bélyeget, ami az amerikai történelem egy darabja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés