ACNEWS

Szoboszlai kitálalt az EB csoportbeosztásáról

Szoboszlai Dominik Fotó: M4sport
Szoboszlai Dominik Fotó: M4sport
A magyar válogatott csapatkapitánya elmondta, hogy nem olyan jó, de nem is tragikus a jövő nyári Európai Bajnokság csoportbeosztása.
Hirdetés
Ad image

Szoboszlai Dominik szerint lehetett volna jobb, de rosszabb is az Európa-bajnokság csoportbeosztása. Így is igyekezett kiemelni a pozitívumokat.

„Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki. Megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni” – mondta a Sportalnak, majd azzal folytatta, hogy nagy hibát követnének el, ha Németországra készülve azzal foglalkoznának, hogy a Nemzetek Ligájában kétszer is legyőzték őket, hiszen a német válogatott „már egy teljesen másik csapat” és Julian Nagelsmann ül a kispadon.

„A legfontosabb, hogy senkire, egyetlen csapattársamra sem akarok semmiféle nyomást helyezni. A cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe. Adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább. Ha ne adj isten a csoportkör után véget ér számunkra az Eb, akkor pedig… nos, erre egyelőre gondolni sem akarok….ez a legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta. Tényleg nem szeretném, hogy bárki is nyomást helyezzen a magyar válogatottra, és kötelező továbbjutásról beszéljünk. Nem akarok senkit lenézni, de nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink. Hanem a házigazda Németország, amelynek elég csak megnézni a keretét… Ott vannak a skótok, akik a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki az Eb-re, kis híján veretlenül, Svájc pedig immár rendszeres résztevője az Európa-és a világbajnokságoknak” – mondta Szoboszlai.

Szoboszlaiék az A csoportban június 15-én Kölnben a svájciak ellen 15 órakor kezdenek, majd június 19-én 18 órakor Stuttgartban a németekkel játszanak, június 23-án pedig 21 órás kezdettel ugyanitt a skótokkal találkoznak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés