ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Másfél éve kómában fekszik Ricsi, 40 milliós műtét segíthet rajta

Ricsi klinikai kezeléséért 40 millió forintot kérnek az orvosok, családja most erre gyűjt Fotó: Szilágyi Richárd
Ricsi klinikai kezeléséért 40 millió forintot kérnek az orvosok, családja most erre gyűjt Fotó: Szilágyi Richárd
Az autóversenyzőt a kocsijában érte a baj: minden előzmény nélkül leállt a szíve, 50 percig élesztették újra.
Hirdetés
Ad image

Aznap, ahogy máskor is tették, a társával egy személyautóval járták be a pályát, hogy a közelgő verseny előtt megismerjék – mesélte a Blikknek Ricsi felesége, Krisztina. – Megálltak pihenni egy kicsit, beszélgettek a többiekkel, majd visszaültek az autóba. Ricsi még bekötötte az övet, majd hirtelen elveszítette az eszméletét. Annyira előjel nélkül történt minden, hogy a társa először azt hitte, csak vicc az egész.

Sokáig nem kapott az agya oxigént

Aztán pár másodperc múlva már a többiekkel együtt azon dolgoztak, hogy megpróbálják Ricsit életben tartani. Közben riasztották a mentőket, akiknek erdei utakon kellett átverekedniük magukat, hogy meg tudják közelíteni a helyszínt. Az orvosi segítség megérkezéséig a sporttársai próbálták újraéleszteni, majd a mentők folytatták.

Ötven percen át küzdöttek azért, hogy Richárdot életben tartsák és szállítható állapotba hozzák. A ralist mentőhelikopter szállította kórházba, ám kiderült, hogy túl sokáig nem kapott oxigént. Ezért a mai napig úgynevezett éber kómában van. „…Most már ránéz arra, aki beszél hozzá, nézi, hallgatja a tévét és rámosolyog a kislányára” – mondta Krisztina, aki a férje tragédiájának idején volt terhes Jankával.

Nem ölelheti az egyéves kislányát

A kisbaba azóta egyéves lett, néhány napja ünnepelték a születésnapját. De Ricsi még soha nem vehette a karjaiba.

Krisztina gyűjtést indított, s számtalan sporttárs segítette a családot. A cél, hogy kivihessék Ricsit egy németországi klinikára, mivel az ottani kezelésekkel javíthatnának az állapotán. A terápia 8 héten át tart majd, 30 különféle kezelési módot alkalmaznak. Ha összejön a szükséges 40 millió forint, három héten belül el is kezdenék a kezelést. Itthon nem tudnak többet tenni Richárddal annál, hogy a debreceni kórház ápolási osztályán vigyáznak rá.Én viszont úgy döntöttem, nem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy a 31 éves férjemet így kelljen látnom” – jelentette ki Krisztina.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés