ACNEWS

Ennyien haltak meg tavaly repülőgép-balesetben

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Míg a 70-es évekhez képest a repülőn utazók száma a 14-szeresére nőtt, a repülőgép balesetek áldozatinak száma jelentősen csökkent.
Hirdetés
Ad image

Tavaly világszerte 80 ember halt meg utasszállító repülőgépek baleseteiben, köztük a személyzet nyolc tagja. Ez a második legalacsonyabb szám 1970 óta.

A Német Légiközlekedési Szövetség (BDL) által vizsgált baleseti adatok kizárólag az utasszállító repülőgépeket érintették. A teherszállításban nem volt halálos áldozat. A statisztikák a legalább 14 férőhelyes repülőgépeket tartalmazzák. A kisebb repülőgépeket érintő balesetekről nem állnak rendelkezésre adatok. A katonai repülőgépeket érintő balesetek szintén nem szerepelnek a nyilvántartásban – írja a krone.at.

A legtöbb ember 2023. január elején halt meg a nepáli Pakhora nemzetközi repülőtérhez közeledő ATR 72-500 típusú utasszállító repülőgép lezuhanásakor. A gép 72 utasa, köztük a személyzet négy tagja vesztette életét.

Az ENSZ légiközlekedési szervezetének, az ICAO-nak az adatai szerint tavaly világszerte összesen 4,6 milliárd utast szállítottak. Ez 14-szer annyi utas, mint 1970-ben, ami azt jelenti, hogy a repülés azóta egyre biztonságosabbá vált. Az 1990-es években a halálos kimenetelű légi közlekedési balesetek száma még meghaladta az 1000-et.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés