ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meghalt Putyin személyi gerontológusa

Havinszon fiatalabb korában. Fotó: képernyőkép / Youtube
Havinszon fiatalabb korában. Fotó: képernyőkép / Youtube
Ez persze nem jelenti azt, hogy a Kreml ura innetől fogva majd gyorsabban öregedik...
Hirdetés
Ad image

77 éves korában elhunyt Oroszország vezető gerontológusa, Vlagyimir Havinszon, az Orosz Tudományos Akadémia tagja.

A tudós, akit a média Vlagyimir Putyin elnök „személyi gerontológusaként” jellemzett, az öregedés problémáival és az aktív élet meghosszabbításával foglalkozott.

Szabadalmaztatott 13 gyógyszert és 64 étrend-kiegészítőt, amelyek peptideken, azaz aminosavakból képződő szerves eredetű kémiai vegyületeken alapultak.

Putyin 2017-ben a Különleges Orvosi Érdemrend állami kitüntetéssel jutalmazta. Havinszon akkor – a Bibliára és a Guinness Rekordok Könyvére is hivatkozva – a szentpétervári Fontanka lapnak kifejtette, hogy az emberi szervezet képes 120 évig, de biztosan legalább száz évig. „Hiszen a francia Jeanne Calment 122 évig, az orosz Varvara Szemenjakova 117 évig élt, tehát a 100 év a minimum” – állította.

A fent említett interjúban az orvos további legalább 20 év aktív életet ígért Putyinnak, példaképnek nevezve őt, kiemelkedő potenciállal. „Az orvostudománynak segítenie kellene az államférfiak életének meghosszabbítását, mert senki sem képes helyettesíteni egy tapasztalt vezetőt.” – mondta Havinszon.

A tudós számára az hozta meg a világhínevet, hogy a csernobili atombaleset túlélő egészségének megmentésére érdekében sikerrel használta fel a peptideket. Segített az 1988-as örményországi földrengés károsultjain és több millió emberen is világszerte – írja a blesk.cz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés