ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Navalnijról tilos itthon közteret elnevezni

Alekszej Navalnij Fotó: Képernyőkép / Youtube
Alekszej Navalnij Fotó: Képernyőkép / Youtube
Hiába akar Karácsony Gergely közteret elnevezni a tisztázatlan körülmények között elhunyt ellenzéki orosz politikusról, nem teheti.
Hirdetés
Ad image

A budapesti főpolgármester a keddi Facebook posztjában írta, hogy mennyire támogatja azt a döntést, hogy Alekszej Navalnijról nevezzenek el a fővárosban közterületet.

„Legyen Alekszej Navalnijról közterület elnevezve Budapesten, mélységesen egyetértek az erről szóló civil kezdeményezéssel. Navalnij az elnyomással szembeni örök harc mártírja egy zsarnok áldozata. És ha valaki méltó arra, hogy Budapesten közterület viselje a nevét, ő bizonyosan az” – írta Karácsony Gergely.

A DK javaslata szerint erre a legalkalmasabb a VI. kerületi, a sugárút és a szervizút között futó gyalogos sétány lenne. A Kodály körönd és a Hősök tere között. A főpolgármester ugyanakkor jelezte azt is, hogy a tervük egyelőre nem valósulhat meg, ha be akarják tartani a törvényt.

„Az ő esetében is tartjuk magunkat ahhoz az egyébként helyes, rendeletben szabályozott elvhez, hogy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni. Így tehát, sok más mellett, arra is felhatalmazást kérek a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban”

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Vlagyimir Putyin legfőbb kritikusa 47 éves korában halt meg eddig tisztázatlan körülmények között múlt pénteken az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben, Harp faluban lévő, IK-3 számú intézményében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés