ACNEWS

Navalnij anyja tagadja, hogy a fia meghalt

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Alekszej Navalnij meghalt a Jamalo-Nenyec Autonóm Körzet 3. számú büntetőtelepén - jelentette az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat helyi osztálya.
Hirdetés
Ad image

A közlemény hivatalos szövege így szól:

„2024.02.16-án a 3. számú büntetőtelepen A.A. Navalnij elítélt egy séta után rosszul érezte magát, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Az intézet egészségügyi személyzete azonnal kiérkezett, és mentőcsapatot hívtak. Minden szükséges újraélesztési intézkedést elvégeztek, ami nem hozott pozitív eredményt. A mentőorvosok megállapították az elítélt halálát. A halál okainak megállapítása folyamatban van.” Sajtóértesülések szerint halálának oka egy leváló vérrög lehetett.

Navalnij ügyvédje utoljára február 14-én, szerdán járt a telepen. Akkor elmondása szerint Navalnij jól érezte magát. Ugyanakkor szóvivője, Kira Jarmysh szerint Navalnijt 27. alkalommal küldték büntető elkülönítő cellába.

Ljudmila Navalnaja a közösségi hálózatokon azt írta, hogy nem hajlandó hinni fia halálában, és nem hajlandó részvéteket fogadni.

„Nem akarok részvétet hallani. 12-én láttuk a fiunkat a telepen és találkoztunk. Élt, egészséges és vidám volt” – hangsúlyozta.

A Vlagyimir Területi Bíróság korábban arról számolt be, hogy Navalnij részt vett egy február 15-i videós meghallgatáson. Jól érezte magát, és nem panaszkodott egészségügyi problémákra.

Amikor a média Navalnij haláláról kérdezte, Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy Putyint tájékoztatták Navalnij haláláról, és hogy „a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat végzi az összes ellenőrzést, nincs szükség külön utasításra”.

Navalnij felesége Münhchenben nyiltakozott, világossá tette, hogy kész visszatérni Oroszországba.

„Nem tudom, hogy higgyek-e a szörnyű híreknek, amelyeket csak oroszországi kormányzati forrásokból kapunk” – mondta újságíróknak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés