ACNEWS

Halálba száguldott Kírával a kamasz – de megúszta a börtönt

Kírának esélye sem volt a túlélésre/Fotó: OMSZ
Kírának esélye sem volt a túlélésre/Fotó: OMSZ
A kislány nem volt bekötve, kirepült a balesetező autóból, olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy esélye sem volt a túlélésre.
Hirdetés
Ad image

Egy éve gyászol Szendlák Alíz, a balesetben elhunyt kislány édesanyja. Siratja Kírát, akivel egy felelőtlen kamasz a halálba száguldott. A lány meghalt, a sofőr a balesetet és a börtönt is megúszta.

„Amikor utoljára láttam, még lélegzett, ezért a mai napig képtelen vagyok felfogni, hogy nincs többé. Hat emberben él tovább a lányom! A szívét, a veséit, a hasnyálmirigyét, a máját és a szaruhártyáját is sikeresen átültették” – mesélte a Blikknek Kíra édesanyja.

Az eset egy éve történt, Szendlák Alíz azóta képtelen elfogadni a tragédiát. Mint mondta, Kíra az egyik barátja mellé beült a kocsiba, amivel Szentgotthárd külterületén egy fának rohantak. A lány nem volt bekötve, ezért kirepült az ütközés pillanatában. Az édesanyjával a sürgősségin közölték: Kíra agyhalott. A lány fejét, az agyát érte végzetes ütés, így szinte külsérelmi nyom nélkül feküdt a lélegeztetőgépre kötve, mintha aludna. Később kiderült: a kulcscsontja, medencéje, csigolyája, bordája és a szegycsontja is eltörött. Viszont a felelőtlen sofőr karcolásokkal megúszta a balesetet. A Körmendi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt jogerősen 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a sofőrt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés