ACNEWS

Botrány Győrben: előre megírt vallomása várta volna Zoltánt a rendőrségen

Rablással akarta megvádolni Borkai Zsolt aktivistáit a győri polgármester-választáson induló ellenlábas csapat.
Hirdetés
Ad image

Csak kapkodják a fejüket az emberek Győrben, a polgármester-választási kampány kapcsán kirobbant újabb botrány miatt. Borkai Zsolt aktivistáit rablással akarta hírbe hozni győri politikai ellenfelei. Az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. Mint azt az AcNews megírta, egy társaság a Fullánk nevű, ingyenes újságot szórja szét a győri postaládákba, osztogatja a tereken, áruházak parkolójában. A lapszámokban Borkai Zsoltról szóló, lejárató cikkek szerepelnek.

Csak alá kell írni a vallomásom

„Másodállásban osztogattam a Fullánkot. Egyik alkalommal a Borkai csapat aktivistái megkérdezték, hogy kinek a megbízásából dolgozom – nyilatkozta az Acnews-nak Zoltán. – Ezután a főnökeim arra akartak rávenni, menjek be a győri kapitányságra, mondjam azt, hogy a Kornélék  verőemberei erőszakot alkalmaztak velem szemben. És elrabolták tőlem a Fullánk lapkötegeit. Azzal győzködtek, hogy a rendőrségen már vár engem egy osztályvezető, vagy ki. Semmi dolgom nincs, ő majd odaadja az előre megírt vallomásomat, amit csak alá kell írnom.”

Csakhogy Zoltán se volt hülye. Rájött, hogy hamis tanúzásra akarják rávenni azért, hogy lejárassa a győri polgármesteri választásokon induló Borkai Zsoltot. Ráadásul a lakása ajtaja előtt most is hiánytalanul ott parkol a 7600 darab Fullánk újság. Tudta, hogy ha részt vesz ebben a kutyakomédiában, bíróság elé kerülhet. Hasmenésre hivatkozott és inkább elment sörözni. A férfinak minderről A tanú című film egyik jelenete jutott eszébe. Amikor Pelikán József gátőr visszaadja Virág elvtársnak az előre megírt, aláírásra elé tett gépelt papírt, mondván: „Elnézést Virág elvtárs, ez egy ítélet.

A becsületem nem eladó

Zoltán végül hétfőn ügyvédet fogadott, akivel közösen – kényszerítés kísérlete miatt – ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Amit e-mailben elküldtek a Győri Rendőrkapitányságra. Kedden fél 10-kor rendőrautó fékezett a háza előtt. Két civil nyomozó csöngetett be hozzá. Udvariasak voltak, lefotózták a az ajtó előtt tornyosuló, bizonyítékul szolgáló újságokat. Majd bevitték őt a kapitányságra. Ahol a szabályoknak megfelelő módon kihallgatták, vallomását szó szerint szerint jegyzőkönyvbe vették. És utána hazaengedték. Zoltán a másodállását, és az azzal járó fizetést is inkább elengedte, nem ment vissza az újságterjesztőkhöz. Mert mint mondta, ő kisember ugyan, de a becsülete nem eladó.  

 „Én azért dolgozom, hogy Győr június kilencedike után sokkal jobb hely legyen, mint most – nyilatkozta korábban Borkai Zsolt az AcNews-nak. – Erre fordítom minden erőmet és időmet. A mocskolódást, a gyűlöletkeltést, a lejárató kampányt pedig meghagyom a politikai ellenfeleimnek.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés