ACNEWS

Győr dühöng a 30 milliós bírságot érő, pofátlan közbeszerzés miatt

Fotó: ATV
Fotó: ATV
Két éve és három hónapja törvénytelenül működtetik a városi élményfürdőt a gátlástalan közbeszerzés miatt.
Hirdetés
Ad image

Mi a csuda történik Győrben? Sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből, egyik közbeszerzési botrány követi a másikat, és  nem látszik, hol van a vége. Most a Közbeszerzési Hatóság 30 millió forint büntetést szabott ki a városra. Ugyanis törvénytelenül kötött szerződést az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő üzemeltetésére egy vállalkozóval. A hatóság megállapította, hogy a 2021 decemberében kötött szerződés semmis, így jelenleg az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő 2 év 3 hónapja törvénytelenül működik.

„A győri fürdőre 23 milliárd forintot költöttek. Több területet is vett a fejlesztéshez a város. Jelentősen megnövekedett tehát a fürdő értéke. Az egy másik kérdés lesz persze, hogy a fejlesztés hogyan és milyen minőségben készült el. De jelenleg az a helyzet, hogy egy közel 30 milliárd forint értékű vagyont, amely a győrieké, egy vállalkozó négyzetméterenként havi 56 forintért tud bérelni” – kommentálta közösségi oldalán az amúgy jogos hatósági bírságot Borkai Zsolt, a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület polgármesterjelöltje.

Gyerekeknek és időseknek legyen ingyenes

“Olyan ez mintha valaki egy 20 éves Trabantot bérelne évek óta, de közben a tulajdonos teljesen átépítette, és most egy új Mercedes lett belőle. De a bérleti díj még mindig ugyanannyi lenne. Melyik józan bérbeadó adna ugyanannyiért havonta bérbe egy 20 éves autót mint egy vadonatúj Mercedest? Pontosan ugyanezzel a józan logikával kellene mérlegelni a fürdő helyzetét is. Ezért arra kértem Hajtó Pétert, a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesület képviselőjelöltjét és egyben jelenlegi önkormányzati képviselőt, hogy a következő Közgyűlésen szólaljon fel és kérje, hogy ezt a helyzetet, a jogtalan működést, a város azonnal szüntesse meg, szólítsa fel a város vezetését, hogy a város vegye vissza a fürdőt, valamint 7 év alatt és 65 év felett minden győri lakosnak legyen ingyenes a belépő már az idei, 2024-es szezonban!” – tette hozzá Borkai Zsolt, polgármesterjelölt.

Folyik a nyomozás, újabb feljelentést tesznek

A Közbeszerzési Hatóság jogerős határozata ITT olvasható! Mint arról az AcNews beszámolt, Hajtó Péter győri képviselő nevét akkor kapta fel az ország, amikor Győrben feljelentést tett a Reptéri úti működésképtelen tűzcsapok miatt. Majd ismét berúgta az ajtót egy újabb feljelentésével. Abban azt kifogásolta, hogy 2,2 milliárd forint értékben alvállalkozók végzik a győri városüzemeltetési feladatok java részét. Mint lapunknak elmondta: 2023 elején közbeszerzést írt ki Győr városüzemeltetésért felelős, önkormányzati tulajdonban lévő Győr-Szol ZRt. Pontosan azokra  feladatokra, amelyek elvégzésére a céget létrehozták: városüzemeltetésre. A közbeszerzési kiírásban fűnyírás, lombszívás, járdák, bicikliutak, díszterek tisztítása, graffitik eltávolítása, vagy karácsonyfák összegyűjtése szerepelt.

Hajtó Péter a tűzcsapok, a közbeszerzési feladatok kiszervezése ügyében már két feljelentést is tett, a rendőrség több embert kihallgatott. Információnk szerint Hajtó a jövő héten a győri fürdőt érintő botrányos csalás ügyében is büntető feljelentést tesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés