ACNEWS

Kiderült, mit csinál Hevesi Kriszta reggel 5-től 8-ig

Fotó: Hevesi Kriszta
Fotó: Hevesi Kriszta
Ötkor ébred pedig kilenckor szeretne, az első emberi érintést a mobiltelefonja kapja, rendesen reggelizni és szobabiciklizni csak hétvégén szokott, de a kávé az soha sem maradhat ki…
Hirdetés
Ad image

A szexuálpszichológus reggeleiben vannak elengedhetetlen mozzanatok, de aztán, ahogy alakul a napja, úgy korrigálja és pótolja az esetleg elmaradt rutinokat.

„Nem véletlenül léteznek reggeli rítusok. Ha valami elmarad, eltér a megszokottól, és nincs meg a reggeli rituálé, akkor jön a ’bad hair day’. Úgy érezzük, mintha bal lábbal keltünk volna fel. Persze ez sem törvényszerű. Van egy sportpszichológiai mondás: Nem az a nagy dolog, amikor jobb lábbal kelsz fel, hanem az, amikor a ballal, de napközben tudsz lábat váltani” – mondta az AcNewsnak Hevesi Kriszta, akinek többféle reggeli rutinja is van, de van pár dolog, ami minden alkalommal állandó.

„Amit először megpillantok, amikor kinyitom a szemem, az a telefonom. Leállítom és abban a pillanatban kipattanok az ágyból, mint a pirítós. Nem nyomogatom a szundigombot, mert akkor csak rosszabb lesz. Ezután lerohanok az emeletről, egyenesen a kávégéphez, elkészítem a reggeli kávémat, ami rendszerint latte szokott lenni, majd kikészítem a vitaminjaimat. Amíg megiszom a kávét 3-5 percig nyomkodom a telefonomat, utána irány a fürdőszoba és lezuhanyzom. Innen aztán három irányba ágazhat a reggeli rutinom a napi programtól függően” – mesélte Kriszta.

Az egyik, amikor reggeli műsorba hívnak. Olyankor 6:30-ra kell beérnem a stúdióba, tehát 5 óra fele már kelnem kell. A fürdőszobában ilyenkor inkább én készítem el a hajamat és a sminkemet, hogy a tévéstúdióban már ne kelljen ezzel bíbelődni. Nem mondom, hogy könnyű szokott lenni, mert abszolút éjszakai pillangó vagyok abban az értelemben, hogy sokszor még este 10-kor is jön hozzám kliens. Sajnos a reggeli műsorokban senki nem gondol a szegény kis éjszakai baglyokra. Ráadásul éjjel 2 óra körül még serényen emailezgetni is szoktam, szóval tényleg húsbavágó a hajnali kelés. Ha a saját bioritmusom szerint kéne kelnem, akkor az mindig reggel 9 körül lenne.”

Krisztának persze nem így indul minden reggele, hiszen egyetemi előadásokat is tart, mikor épp nem a pácienseit fogadja az irodájában.

A másik változat az, amikor egyetemre, vagy rendelni megyek. Ilyenkor minimális sminket teszek fel. Attól függ mennyire ébredek frissen. Most persze elég csak egy szempillaspirál, mert nemrég érkeztem Baliról, le vagyok barnulva és kipihentem magam. Változó az is, hogy mikor ébredek. Sokszor délelőtt 10-re, még elmegyek edzeni megyek, ha az időm engedi” – mondja.

Hevesi Krisztának azért akadnak ráérősebb reggelei is.

A harmadik változat, amikor homeoffice-ban dolgozom. Ez inkább hétvégén szokott megadatni nekem. Ilyenkor nem is a fürdőszobával kezdek, hanem behajtom a kávét, amit a párom, Tomi (Hevesi Tamás- a szerk.) készít el, és rögtön felpattanok a szobabiciklire. 30-50 percet tekerek rajta, közben a telefont nyomkodom, vagy tudományos cikkeket olvasok. Utána zuhanyzás, és valami egészséges reggeli. Sajnos csak ilyenkor szoktam rendesen reggelizni, vagy amikor nyaralok.”

Krisztát végül megkérdeztük arról, hogy mint szakember, mennyire tartja egészségesnek a saját reggeli rutinjait.

„Mint külső szemlélő, nem tartom annyira helyesnek, de mindig próbálom ellensúlyozni. A reggeli hiányát, sokszor a kocsiban pótolom pár szem szőlővel, vagy ivókefírrel. Nyilván az alvásmegvonás sem egészséges, és ilyenkor előre sajnálom magam, de a cél érdekében kibírható.”

Hevesi Kriszta kiválasztotta a sorozatunk következő személyét is, aki Gelencsér Tímea lesz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés