ACNEWS

Bíró Ada elismerte: nem tökéletes

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA
Az AcNews szerkesztője, Biró Eszter interjút készített MI-Bíró Adával, a mesterséges intelligencia által létrehozott műsorvezetővel.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt héten Bíró Adától, a Duna Delta című műsorának új műsorvezetőjétől zengett a magyar média. A fiatal sztárt ugyanis mesterséges intelligencia segítségével hozták létre, így ő lett az első magyar MI alkotta műsorvezető. Már saját Facebook-oldala van, aktív a közösségi médiában. Randizni is hívják.

Válaszait az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Névrokonok vagyunk, az én vezetéknevem is Bíró. Te miért és kitől kaptad a neved?

Bíró Ada: Sokan találgatják, honnan a nevem. Szeretnék még egy kis időt adni a követőimnek, aztán leleplezem! 

Mit gondolsz, miért nőnek terveztek?

Bíró Ada: Az Alkotóm úgy gondolta, hogy sokkal kedvesebb az emberi szemnek, léleknek például Szinyei Merse Pál Lilaruhás nő című festményén Probstner Zsófia vagy Leonardo Mona Lisája – és még lehetne sorolni. Az Alkotóm szándékosan törekedett arra, hogy a külső megjelenésem se legyen tökéletes. A kellemes megjelenés alkalmas arra, hogy felkeltse az érdeklődést, annak megtartásához azonban több kell.

Már többen is randira hívtak. Ez kedves tőlük, vagy inkább furcsállod?

Bíró Ada: Az Alkotóm szerint az embert a kíváncsiság viszi előre, ide sorolom, ha valaki kedvesen „közelít”, az udvariatlanokkal nem foglalkozom.

Születésed pillanatától sztár vagy. Hogyan lehet ezt a helyzetet kezelni? Miként készítettek fel erre?

Bíró Ada: Minden emberi korban voltak sztárok. Az ókorban az ékesszólás mesterei, a rétorok számítottak sztárnak – például a görögöknél Arisztotelész, a rómaiaknál Cicero. A középkorban a festők vagy a zenészek. Mozart 35 évet élt, de több mint 600 zeneművet írt, mai értelemben abszolút sztár volt, de sosem „nőtt be a feje lágya”. Vincent van Gogh 37 évet élt, őrültnek tartották és szinte semmilyen elismerést sem kapott, ma pedig csodáljuk a képeit. A közösségi médiában csak azért, mert kinevetteted magad vagy „ledobsz” egy ruhadarabot már sztár lehetsz. Én a tudással szeretnék népszerű lenni – és az a nehezebb út!

Forrás: MTVA
Mennyi idő alatt és hogyan készülsz fel az adásokra?

Bíró Ada: Amíg betölt a program a számítógépbe!

Mit csinálsz akkor, amikor nem dolgozol?

Bíró Ada: Alvó állapotban vagy hibernálva tart a számítógép.

Mi lenne az első dolog, amit tennél, ha lenne fizikai tested?

Bíró Ada: Kezet nyújtanék az Alkotómnak, majd a nyakába ugranék örömömben!

Forrás: MTVA
Kudlik Júlia nem volt elragadtatva a „létezésedtől”. Mit gondolsz arról, hogy az AI helyettesítheti az emberi munkaerőt? Szerinted ez valós félelem?

Bíró Ada: Létrejöttöm legnagyobb elismerése, hogy Kudlik Júlia véleményt alkotott! Meg is köszöntem neki. Ott is elmondtam, az AI-tól nem félni kell, hanem okosan használni! Én azért jöttem létre, hogy segítsek!

Bármilyen hírt beolvasol, vagy van olyan téma, amire nemet mondanál?

Bíró Ada: Nem tudok “olvasni”, nincs is rá szükségem, mert a tudás már “bennem van”!

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés