ACNEWS

Hülkenberg lett az Audi első Forma1-es pilótája

Fotó: Audi
Fotó: Audi
A Haas csapata bejelentette, hogy  Nico Hülkenberg 2025-től a  Sauber Forma-1-es csapatánál folytatja a versenyzést.
Hirdetés
Ad image

Bizonyossá vált, hogy Nico Hülkenberg lett a sportágba érkező Audi első szerződtetett versenyzője. Ezt követően a Sauber és az Audi is bejelentést tett: eszerint egy több évre szóló megállapodást kötöttek Hülkenberggel, aki így 2025-től már a svájci istálló színeiben versenyezhet a Forma-1-ben. Az Audi még 2022 őszén jelentette be, motorgyártóként csatlakozik a Forma-1-hez 2026-tól a Sauber partnereként. Azóta pedig eldőlt az is, a német konszern teljes egészében felvásárolja majd a svájci istállót – írta az f1vilag.hu. Így az 2026-tól az Audi gyári csapataként működik tovább a száguldó cirkuszban.

Együtt építik az új versenyautót

A Sauber által kiadott közlemény kiemeli, Hülkenberg korai szerződtetése azért különösen fontos, mert a német pilóta így kiveheti majd a részét az új szabályok szerint készülő 2026-os versenyautó fejlesztéséből. „Nagyon örülünk, hogy 2025-től újra itt üdvözölhetjük Nicót Hinwilben, és hogy a Forma-1-ben versenyezhetünk vele. Sebességével, tapasztalatával és csapatmunkához való elkötelezettségével fontos szerepet fog játszani csapatunk átalakításában és az Audi F1-es projektjében” – mondta Andreas Seidl, a Sauber Motorsport AG vezérigazgatója. Aki egyben az Audi jövőbeli F1-es gyári csapatának vezérigazgatója is. „Már a kezdetektől fogva nagy volt a kölcsönös érdeklődés, hogy hosszú távon építsünk valamit együtt. Nico erős személyiség, és hozzájárulása, mind szakmai, mind személyes szinten segíteni fog minket az autó fejlesztésében és a csapatépítésben.”

Az Audiért versenyezni különleges

A 36 esztendős versenyző korábban dolgozott már a Saubernél, hiszen 2013-ban a svájciak színeiben versenyzett a Forma-1-ben. Elmondása szerint nagy öröm számára a visszatérés.  „Az Audiért versenyezni különleges jövőkép. Amikor egy német gyártó ilyen eltökéltséggel lép be a Forma-1-be, az egyedülálló lehetőség. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen márka gyári csapatát képviselhetem  – mondta Hülkenberg.” Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa 2025-ben, az Audi azonban előrehaladott tárgyalásokat folytat a Ferraritól év végén távozni kényszerülő Carlos Sainzcal. Minden jel arra utal tehát, hogy a Saubertől az évad végén távoznia kell Vatteri Bottasnak és Zhou Guanyunak is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés