ACNEWS

Hó vége: megszállják a boltokat az éhségbűnözők

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
Egyre nő az éhező, szegény emberek száma, akik élelmiszerüzletekből lopnak maguknak ennivalót: kiflit, májkrémet.
Hirdetés
Ad image

Megugrott az éhségbűnözés Magyarországon. A legszegényebbek közül egyre többen csak azért térnek be az élelmiszerboltba, hogy ennivalót csenjenek. Alkalmanként egy-egy egy kiflit vagy májkrémet, mert éhesek. Egy bolti eladó elmondta az ATV Híradónak, hogy nagyon észre lehet venni, hogy hó eleje vagy hó vége van. Hó végén kevesebben vannak, kevesebbet is vásárolnak. Az élelmiszerinfláció miatt szinte minden áruházláncnál drasztikusan megnőtt a bolti lopások száma. Akad olyan boltos, aki a szegényeknek ingyen ad egy-egy szendvicset – adta hírül az ATV Híradó

Egy videófelvétel tanulsága szerint két fiatal jól láthatóan azért ment be egy üzletbe, hogy onnan termékeket lopjanak, amit a bolt rendszere rögzített is. Csordás Hajnalka, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az eset kapcsán elmondta, hogy a vádlottak 10 percet tartózkodtak az üzletben, ahol samponokat, tusfürdőket, 14 csomag szalámit és egyéb élelmiszereket rejtettek a táskájukba összesen 71 ezer 72 forint értékben. A pénztárhoz érve egy üveg kólát kifizettek, majd ki akartak menni az áruházból. A biztonsági őr azonban megállította és a biztonsági irodába kísérte őket, ahol visszaadták a lopott termékeket.

Az ügyészség a két tolvajt társtettesként elkövetett lopás vétségével vádolja, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  „Jelenleg a bűncselekményt és a szabálysértést az 50 ezer forintos bűvös határ választja el. Amikor a bíróság ítéletet hoz, akkor mérlegeli, hogy rendszeres tolvajlásról van szó, vagy egyedi eset történt” – mondta el Meggyes Attila ügyvéd.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés