ACNEWS

A 80-as évek szexszimbóluma, Kim Basinger ma lett 70 éves

Kim Basinger fotó: youtube
Kim Basinger fotó: youtube
Ellégedett az életével a 70 éves Kim Basinger. Ma már kerüli a nyilvánosságot és nem bán semmit abból, amit az életében csinált.
Hirdetés
Ad image

Kim Basinger évek óta nem áll kamera elé. A színésznő kerüli a vörös szőnyegen való megjelenést és az interjúkat is. Évtizedekig reflektorfényben volt. Bond-lányból Oscar-díjas lett – amit előtte még soha senki nem ért el. Ma, december 8-án ünnepli 70. születésnapját. Nyilvános visszavonulásának oka többek között egy szorongásos zavar, amelyet még nem sikerült teljesen leküzdeni – mondta nemrég.

Basinger 1953-ban született az Egyesült Államokban, Georgia államban egy zenész és egy színésznő lányaként. Édesanyja hároméves korában balettozni küldte, később pedig támogatta a 16 éves modell első lépéseit.

Több szépségversenyt is megnyert, végül otthagyta az egyetemet, és profi, jól kereső modell lett. New Yorkba ment, színészleckéket vett, és megkapta első szerepeit, többek között a „Charlie angyalai” című sorozatban.

Az 1983-as „Never Say Never Again” című filmben Sean Connery melletti Bond-lány szerepe jelentette az áttörést, a „9 1/2 Hét” erotikus film pedig néhány évvel később világsztárrá tette.

1998-ban a legjobb mellékszerepért járó Oscar-díjat kapta meg a „L.A. Confidential” (Szigorúan bizalmas) gengszterfilmben nyújtott alakításáért.

Az Oscar díj után alig kapott szerepet. A 2000-es és 2010-es években szerepei kisebbek lettek, legutóbb a „Szürke ötven árnyalata” című sorozatban való szerepléséért rossz kritikákat kapott.

1993-ban, miután első sikertelen házassága Ron Snyder sminkessel tönkremenet, Basinger feleségül ment színész kollégájához. Alec Baldwin és ő akkoriban a legkeresettebb álompárok közé tartoztak Hollywoodban. 1995-ben megszületett Ireland nevű lányuk. 2002-ben azonban a házasság drámaian összeomlott, és egy évekig tartó, címlapokat megtöltő jogi csata kezdődött lányuk felügyeleti jogáról.

Azóta mindhárman újra megértik egymást, még ha nem is mindig könnyű – mesélte Basinger lánya, aki ma már sikeres modell.

Kim Basinger szerint mindenkinek megvannak a maga kihívásai, hullámvölgyei, sikerei és kudarcai, de mindez egy folyamat. Elmondta, hogy idővel megtanulta szeretni az életet, és hálás mindenért. Sokat tanult és továbbra is tanulni fog, amíg el nem hagyja ezt a bolygót, és nem bánt meg semmit. – írta a krone.at.

(Fotó: youtube)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés