ACNEWS

A bécsi világbajnokságért küzd a férfi válogatott

A házigazda Izrael ellen kezdi meg szereplését a magyar férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott szombaton az eilati világbajnoki selejtezőtornán.
Hirdetés
Ad image

A kétnapos viadalon Csirke Ferenc szakvezető együttese az A csoportban a hazaiak után Új-Zélanddal csap majd össze, és a trióból az első két csapat léphet tovább a vasárnapi rájátszásba.

„Annyi biztos, hogy meleg lesz, jelenleg 36 fok van a helyszínen, de bízunk a híreszelésekben, melyek szerint egy plázába vinnék az eseményt” – mondta az MTI-nek a csütörtöki indulás előtt a kapitány. „Ami a csoportellenfeleket illeti, Izraelben két-három éve +feküdtek rá+ a 3×3-ra, és idén már Eb-t rendeznek szeptemberben, míg az új-zélandiak kilencedikek lettek a legutóbbi vb-n, és ezüstérmesek voltak a tavalyi Ázsia-bajnokságon.”

Csirke Ferenc elmondta, a magyar bajnoki elődöntőben érdekelt ZTE-ben szereplő Keller Iván helyett a korábbi U23-as válogatott Roszics Urosz került a keretbe Kelemen Balázs, Demeter Attila és Ivosev Tamás mellé.

„Hatnapos összetartáson vagyunk túl, míg a kínaiak tudtommal két és fél hónapja készülnek a selejtezőre. Balszerencsénkre a másik csoportban Trinidad és Tobago helyére Szlovénia került az utolsó pillanatban, így még nehezebb dolgunk lehet a helyosztókon. Szóval nagy dolog lenne kijutni a vb-re” – utalt arra, hogy a hatcsapatos izraeli selejtezőről három gárda utazhat az ausztriai világbajnokságra.

A magyar női 3×3-as válogatott kihagyja a kvalifikációt, mivel alanyi jogon ott lesz Bécsben május 30. és június 4. között. Földi Attila kapitány együttese az olimpiai címvédő Egyesült Államokkal, a tavaly vb-ezüstérmes Kanadával, illetve Mongóliával és egy selejtezőből érkező ellenféllel csap össze a C csoportban a városháza előtti téren.

A világbajnokságról mindkét nem esetében a dobogósok jutnak ki a párizsi olimpia selejtezőjére.

Legutóbb a magyar férfi csapat Grazban szerepelt az Európa-bajnokságon szeptemberben, és kilencedik lett. A nők nem jutottak ki az Eb-re a konstancai selejtezőből.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés