ACNEWS

A csecsen Kadirovot küldték bosszút állni a donyecki frontra

Ramsan Kadyrow Fotó: HBO
Ramsan Kadyrow Fotó: HBO
Ramzan Kadirov csecsen vezető csapatai újra a frontvonalon vannak. Folytatják a harcot ott, ahonnan visszavonták a Wagner-csoportot.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin, az orosz elnök továbbra is kímélni akarja saját népét Ukrajnában. Miután Jevgenyij Prigozsin Wagner zsoldos-hadseregét kivonják a frontról, Ramzan Kadirov csecsen vezető erői folytatják a harcot.

Kadirov szerdán közölte, hogy a csecsen erők új parancsot kaptak, és átvették a felelősséget a donyecki frontvonalért. Ennek érdekében az Akhmat és a Sever Akhmat különleges egységeket Marinka felé irányította. A csecsen csapatokat a Zaporizzsjai és a Herszon területen is bevetnék.

Az elmúlt hónapokban a csecsen harcosok elcsendesedtek. Az orosz invázió kezdetén végrehajtott több offenzíva után többnyire hátországban tevékenykedtek, többek között rendfenntartó erőként Dél-Ukrajnában. A gyanú szerint Kadirov megbetegedett, és kímélni akarta saját- és csapatai erejét.

Katonai szakértők szerint a magánhadsereg és a zsoldosok ideje amúgy is lejárt az ukrajnai nagy veszteségek után.

Stefan Meister kelet-európai szakértő az ntv.de-nek elmondta: „Kadirov csapatai fontosak voltak például a házról-házra harcokban, különösen a háború elején. Azonban e csapatok tagjainak egy részét ágyútöltelékként is küldték a csatákba.”

Hogy a fronton bekövetkező változás hogyan befolyásolja Putyin stratégiáját, az nyitott kérdés. Kadirov szerdán a hadiállapot bevezetésére szólított fel országát, hogy keményebben léphessen fel Ukrajna ellen. És ismét orosz támadásokkal fenyegette meg Nyugat-Európát is – írj a a blick.ch

„Oroszország Németország vagy Lengyelország ajtaján is kopogtathat” – mondta.

Miután elvállalta új feladatát, Kadirov magabiztosnak tűnt a győzelemben. A Telegram hírcsatornán vezetett blogjában azt írta: „A különleges katonai művelet övezetében hamarosan megmutatjuk, hogy mi a bosszú a szó szoros értelemben.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés