ACNEWS

A Gázából szabadult magyar lány beállt az izraeli seregbe

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook
A 18 éves kamaszlányt október 7-én rabolta el a Hamász a Be'eri kibbucban lévő otthonából, egy túszalku végén kiszabadult.
Hirdetés
Ad image

Noga Weisst és édesanyját, Shirit október 7-én hurcolták el a palesztin terroristák. Édesapját megölték. Noga és Shiri novemberben egy túszalku következtében kiszabadult a Gázai övezetből. Noga „masakit tasként”, azaz a katonák szolgálati körülményeiért felelős altisztként fog szolgálni az Izraeli Védelmi Erők kötelékében, egyfajta szociális munkásként – írta meg a Hetek. 

„Egy nagyon viharos időszak után úgy érzem, hogy a hadseregbe való bevonulás a megfelelő dolog számomra” – nyilatkozta Weiss a hadsereg által közzétett megjegyzésekben. „Mindig is szerettem volna bevonulni és a nemzetemnek szentelni magam” – tette hozzá. A magyar lány úgy véli, az IDF-be való bevonulása segít majd elterelni figyelmét a szörnyű fogságról. Keretet ad az életének majd a napi rutinnal, de főként segít visszatérni az elrablása előtti életéhez. Amelynek amúgy is része lett volna a kétéves kötelező katonai szolgálat. „Emlékszem, hogy aznap, amikor anyámmal elengedtek, elvittek minket a Kerem Salomba, és ott volt egy hangár tele katonákkal. A katonák jelenléte biztonságérzetet adott, és ez csak megerősítette bennem azt a vágyat, hogy a hadseregben szolgáljak” – idézte az atv.hu Noga szavait.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés