ACNEWS

A hálátlan ukránokból elege lett a franciáknak is

Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
Fotó: MTI/EPA/Ukrán Sajtószolgálat
A nyugati országok unják már Ukrajna követelőzését, hogy a segítségért cserébe kritikát kapnak a követelőző Kijevtől.
Hirdetés
Ad image

Szlovákia, Magyarország és Lengyelország után Franciaországnak is elege lett Volodimir Zelenszkij gátlástalan követelőzésből. Sylvie Kaufmann, a Le Monde francia kiadásának rovatvezetője arról írt, hogy az ukrán elnök kijelentései a támogatás hiányáról kezdik irritálni a nyugati partnereket. Szerintük a nyugati országok nem látják, hogy a Kijevnek nyújtott segítségük hatékony eredményt hozna. Nagyrészt emiatt kezdik irritálni Kijev szövetségeseit Zelenszkij megjegyzései, miszerint partnerei nem nyújtanak elegendő támogatást Ukrajnának – írta az Origo.

MAgára maradhat Zelenszkij

Mint azt az AcNews megírta, Zelenszkij New Yorkban az ENSZ közgyűlésen szidta a szlovákokat, a magyarokat és a lengyeleket is. Mindezt azért, mert nem engedtékk be a piacaikra az ukrán gabonát. Mindhárom országot beperelte a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO), azonban a panaszt most felfüggesztette. A lengyelek úgy megsértődtek, hogy megüzenték: nem szállítanak többet fegyvert Ukrajnának. Ráadásul pár napja a szlovák miniszterelnök-választást Robert Fico nyerte, akitől Zelenszkij nem sok jóra számíthat.

Ugyanis Fico a magyar kormányhoz hasonlóan az azonnali tűzszünetben és a béketárgyalások megkezdésében látják az egyetlen megoldást. Mindenesetre Szlovákia azonnal leállította a fegyverszállításokat, amíg meg nem alakul az új parlament.

Eközben Ukrajna támogatása az Egyesült Államokban a republikánusok és demokraták közötti vita tárgyává vált. A The Washington Times is közölt egy cikket arról, hogy a nyugati országok belefáradtak az Ukrajnának nyújtott támogatásba. De az is tény, hogy az USA nem akar újabb hosszú távú konfliktusba keveredni.

Két kézzel szórja a pénzt

De más sem tett jót Zelenszkij megítélésének. Miközben az országa háborúban áll Oroszországgal, még több pénzt, még több fegyvert fegyvert követel a nyugati országoktól. Közben a felesége két kézzel szórja a pénzt. A hírek szerint míg ő az ENSZ közgyűlésén tárgyalt, az ukrán first lady New Yorkban vásárolgatott a manhattani Ötödik sugárúton. Ahol temérdek luxusmárka üzlete megtalálható, köztük a francia Cartier is.

Az egyik eladó szerint Zelenszkij felesége több mint 1,1 millió dollár, azaz közel 409 millió forintot költött. Három fehéraranyból készült, gyémánttal kirakott terméket vett: egy karkötőt, egy pár fülbevalót, valamint egy nyakláncot. Mindezt a magyarnemzet.hu írta meg.

De az ukrán first lady hasonló okokból már tavaly is a címlapokra került. Akkor Párizsban költött el több mint 42 500 dollárt, azaz körülbelül 15,6 millió forintnak megfelelő összeget. A francia fővárosba Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel érkezett még decemberben a két ország közötti kapcsolatok céljából. Az X közösségi oldalon egy felhasználó azt írta: „Örülök, hogy milliárdokat küldünk az adónkból, hogy Zelenszkij felesége 42 500 dolláros bevásárlásra indulhasson Párizsban”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés