ACNEWS

A Hamász átvette a hatalmat az amerikai elitegyetemeken

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egyre fokozódik a helyzet az USA elit egyetemein. A szélsőbaloldalos diákok újabb kampuszt foglaltak el, miközben a Hamász terroristáit éltetik.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt hetekben egyre többet hallani arról, hogy az amerikai Borostyán-ligás egyetemeken, mint a Harvard, vagy most a Columbia rengeteg diák szólal fel az izraeli háború kapcsán. A tüntetések, kampuszfoglalások pedig nem a békéről szólnak, hanem antiszemita tüntetések lettek belőlük. Annak ellenére is, hogy az ott tanulók körülbelül 15 százaléka zsidó, aki gyakorolja is a vallását. Ők a Bild helyszíni információi szerint már be se mernek menni az óráikra, mert félnek a fizikai atrocitástól.

Színtiszta antiszemitizmus

Az egyetemek pedig jobb híján engednek a szélsőséges tüntetőknek. Ahelyett, hogy betiltanák a megmozdulásokat, inkább online tartják meg az órákat. Mintha a homokba dugnák a fejüket. A demonstrációknak pedig egyre kevesebb köze van a gázai helyzethez. A tüntetők olyan feliratú táblákkal vonulnak fel, mint a „Minden nap október 7. lesz számodra!” vagy „Öljetek meg minden zsidót!”.

Az aktivisták egy sajtótájékoztatón kijelentették, hogy a Columbia Egyetem is bűnrészes a palesztinok elleni „népirtásban”. És korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát azzal, hogy a rendőrséget és a katonaságot vetetnek be a „békés demonstrációkkal szemben”. Így történhet meg, hogy az egyetem vezetősége már lépni sem mer ellenük. Miközben a tüntetők nyíltan tisztelegnek a Hamasz előtt. „Hamasz, Hamasz, szeretünk! A ti rakétáitokat támogatjuk! Nem két államot akarunk, hanem az egészet!” – kántálják.

Sokan azt se tudják, miért tiltakoznak

„Azt hiszem, a legtöbb ember nem tudja, hogy miért, mi ellen tiltakozik. Úgy tűnik, ez nem Izraelről és Gázáról szól, hanem a színesbőrűek fehér ember elleni tiltakozásról.” – vélekedett az egyetem egy volt diákja, Shmuel Lock. „Rendkívül bántó viselkedést tapasztaltam a csoporttól. Miközben az egyetem nem vállal felelősséget ezért. Eredetileg ide se akartam jönni. Nem akartam szembenézni ezzel a gyűlölethullámmal. De most itt vagyok és maradok. Nem bújok el egyetlen padláson sem!” – mondta el a lapnak egy izraeli diák.

A Columbia Egyetem a Bild cikkének megjelenése óta végre a sarkára állt. Ha nem is tett jelentős lépéseket, de hétfőig ultimátumot adott azoknak a hallgatóknak, akik részt vettek a tiltakozáson. Így a jövőhét elejéig felfüggesztették őket. A Columbia szóvivője elmondta, hogy az iskola mindent megtett, hogy elismerje a szólásszabadságot, azonban a tiltakozások zavarják a diplomázók, vizsgázók felkészülését.

A demonstrálók a felfüggesztésre válaszul újabb tüntetést szerveztek, aminek keretében elfoglalták a Hamilton Hallt, a kampusz egyik fontos, történelmi épületét. Az ablakokba palesztin zászlót függesztettek ki, miközben azt üvöltötték, hogy „Palesztina örökké élni fog!”. Az itt résztvevők azt követelik, hogy az iskola szakítson meg minden kapcsolatot Izraellel és azokkal a társaságokkal, amelyek szerintük profitálnak az ország Gázai kampányából.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés