ACNEWS

2024. April 25.   |   Márk napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A koronázás legdurvább hibái

Westminster apátság koronázás / Fotó: pixabay
Westminster apátság koronázás / Fotó: pixabay
III. Károly királyt szombaton megkoronázták. Ez volt az évszázad látványossága. De nem lett hibátlan.
Hirdetés
Ad image

A királyi párt kétórás ceremónián koronázták meg a Westminster Abbeyben. Az ünnepségen azonban nem minden alakult úgy, ahogy eltervezték. Íme a legérdekesebb hibák.

Vilmos és Katalin késett
Az egyik legnagyobb hibát valószínűleg Vilmos herceg és Katalin hercegné vétette. Amint arról a „Daily Mail” beszámolt, túl későn érkeztek Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel. Ezért még a templomba való belépés előre meghatározott sorrendjét is meg kellett változtatni. A hivatalos szolgálati rend szerint a király előtt kellett érkezniük, és Károly és Kamilla elé ülniük. De késtek, ezért Károlynak várnia kellett a hintójában, hogy a kellő sorrendet betartva léphessen be a Westminster Abbeybe.

Sarolta és Lajos kihagyott egy meghajlást
Valójában minden jelenlévőnek meg kell hajolnia Károly király előtt – még a királyi családnak is. De ezt elfelejtették az unokái, Sarolta hercegnő és Lajos herceg. Amikor Károly elhagyta a templomot az istentisztelet után, a gyerekek anyja, Katalin hercegné figyelmeztette őket. Azonban a két mini-royal nem hajolt meg. Károly aligha fogja ezt rossznéven venni.

Fura folt Károly homlokán
Károly királyt Szent Edward koronájával koronázták meg. A királyi fejdísz nehéz, több mint két kilogramm. A koronának azoban feltétlenül stabilan kell a király fején ülnie. Úgy tűnik, valami kis segítséget kentek Károly fejére. Mert egy fehéres, átlátszó folt díszelgett a király homlokán – lehet, Justin Welby canterburyi érsek számára, hogy pontosan tudja, hova kell feltennie a koronát.

Harry és a kalapkatasztrófa
Harry herceg a Westminster Abbeyben a harmadik sorba került. Annak ellenére, hogy közel volt a szertartáshoz, aligha láthatott sokat….Ugyanis előtte nagynénje, Anna hercegnő ült, hatalmas tollas kalappal. És pont Harry arca előtt díszelgett, eltakarva herceg a kilátását.

Kamilla a koronával babrál
Kamilla királynő egyszerűen nem tudta elvenni a kezét az arcáról. A ceremónia során Canterbury érseke fölhelyezte a koronáját. De valami nem stimmelt a hajával. Egyfolytában a korona alatt babrált, és megpróbálta eltüntetni egy tincsét az arcából.

Megbokrosodott lovak
A felvonulás során több ló is bekavart. Néhány különösen idegesnek tűnt, és megbontotta a formációt. Újra és újra ktörtek, táncoltak, ami a többi állatot is megzavarta. Egy másik ló okozott sokkoló pillanatot: hanyatt csapódott a sorompónak.

(blick.ch nyomán)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés