ACNEWS

A McDonald’s körömlakkot dobott a piacra

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Ketchup színben is kapható
Hirdetés
Ad image

Amennyiben mostanában átruccannál Ausztriába, akkor mindenképpen menj be a McDonald’s-ba. Ugyanis nemcsak vegetáriánus nuggetset, BigMac®-et és kólát rendelhetsz, hanem egyúttal körömlakkot is. A gyorsétteremlánc néhány nappal ezelőtt nem egy új hamburgert dobott a piacra, hanem egy limitált kiadású körömlakk-kollekciót. A körömlakkok színeit a McDonald’s legnépszerűbb szószai ihlették, amelyek az édes-savanyútól a barbecue-ig terjednek.

Amennyiben arra gondolsz, milyen érzés lehet a ragacsos szósz a körmeiden, megnyugodhatsz. A körömlakkok természetesen nem veszik át sem az illatot, sem az állagot, csak a szószok színét. Mivel limitált kollekcióról van szó, a mottó: amíg a készlet tart. A McDonalds azonban nem teszi ilyen egyszerűvé a dolgot. Ahhoz, hogy valaki hozzájusson a körömlakkhoz, regisztrálnia kell az osztrák MyMcDonald’s bónuszprogramba.

Míg a McDonald’s kizárólag a színekre bízza magát, addig a KFC 2016-ban valami merészebbel próbálkozott. Csirkeízű körömlakkokat osztogatott! A meglehetősen kicsi körömlakk-kollekció egy halvány árnyalatból (a KFC eredeti receptjét képviselve) és egy élénk narancssárga árnyalatból (Hot Spicy) állt. Sokan még ma is azon tűnődnek, hogy ez csupán marketingfogás volt-e.

Bennfentesek szerint azonban a termékeket nem az üzletekben árulták nagyüzemben, hanem inkább a hongkongi hírességeknek, bloggereknek és közösségi média sztároknak osztogatták. Hongkongban a KFC „It’s finger lickin’ good” (Olyan jó, hogy megnyalod utána a tíz ujjad – a szerk.) szlogenje akkoriban meglehetősen ismeretlen volt. Így a megkérdőjelezhető termékeket játékosan használták fel a szlogen meghonosítására. Ahogy a BBC News akkoriban beszámolt róla, a lakkok íze erős fűszerekre emlékeztetett, és kevésbé csirkére. A lényeg: mindkét reklám rendkívül ötletes.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés