ACNEWS

A skót miniszterelnök anyósa segítségért könyörög Gázából

Izrael három országból hazarendelte az állampolgárait a veszély miatt Fotó: YouTube / Képernyőkép/ 7NEWS Australia
Izrael három országból hazarendelte az állampolgárait a veszély miatt Fotó: YouTube / Képernyőkép/ 7NEWS Australia
Humza Yousaf, skót miniszterelnök felesége, Nadia El-Nakla a Gázában rekedt szülei kétségbeejtő helyzetéről beszélt.
Hirdetés
Ad image

A szülők csapdába estek Gázában, és nem tudnak elmenekülni az izraeli bombázás elől.

Nadia szerint szülei, Elizabeth és Maged „úgy érzik, meg fognak halni” Deir al-Balah ostromlott városában, áram és víz nélkül.

A BBC Scotland-nak El-Nakla azt mondta, hogy szülei „folyamatosan azt mondják nekem, hogy úgy érzik, meg fognak halni”.

Elizabeth és Maged El-Nakla, akik Dundee-ban élnek, a múlt héten Gázába utaztak, hogy meglátogassák fiukat és négy unokájukat, valamint Maged 92 éves, beteg édesanyját.

Elizabeth El-Nakla a BBC-vel megosztott könnyes videóüzenetében ismertette a Deir al-Balah városában kialakult helyzetet, ahol ő és családja továbbra is ostrom alatt áll, mióta a Hamász fegyveresei több száz embert öltek meg az izraeli határon a hétvégén.

„Nincs áramunk. Nincs vizünk. Az étel kevés, és meg fog romlani, mert nincs áram. Négy unokám van itthon. Egy két hónapos baba, egy négyéves, valamint két kilencéves ikertestvér, ma van a születésnapjuk. Arra kérem a világot, hogy segítsen a palesztinoknak.” – mondta Elizabeth.

Lánya, Nadia El-Nakla így folytatta: „Az áram hiánya azt jelenti, hogy nincs kórházi felszerelés. Ez azt jelenti, hogy nincs étel: még azt az ételt sem tudod megőrizni, amid van. Ismétlem, nem tudom, mit jelent ez számukra hosszú távon. Nem tudom, mi fog történni velük.”

Hozzátette, szülei küzdenek a naprakész információkért, de csak óvatosan, le ne merüljön a telefonjuk, mert akkor nem tudják feltölteni.  

Kedden Humza Yousaf felszólította az Egyesült Királyság külügyminiszterét, hogy szorgalmazza egy humanitárius folyosó létrehozását a civilek evakuálására Gázából – írja a TheGuardian.

(Fotó: illusztráció-Gáza / képernyőkép)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés