ACNEWS

A TEK elfogta a svájci farkas gyilkosát – videó

Remélhetőleg börtönbe kerül a svájci farkas gyilkosa Fotó: Pixabay
Remélhetőleg börtönbe kerül a svájci farkas gyilkosa Fotó: Pixabay
Hivatásos vadász is volt a svájci farkas lemészárló társaság tagjai között, akik pontosan tudták, hogy védett állatot gyilkolnak meg.
Hirdetés
Ad image

Az egész országot felháborította a hír, amikor négy hónapja kiderült, hogy a Svájcból kelet felé vándorló békés farkast ismeretlen tettes agyonlőtte. Mint azt az AcNews megírta, a farkas gyilkosa a tetemmel és a jeladóval együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőrség augusztus 2-án hajnalban mindkét szabolcsi férfit elfogta. Természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítottak meg őket. Egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét is kérték a nyomozók, mivel tudni lehetett, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezik. A rendőrök a kihallgatások után bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az elfogásról készült videót ide kattintva megnézheti.

A beszerzett adatok és információk elemzése folyamatosan zajlott, és az események alapos rekonstruálása érdekében felvették a kapcsolatot a svájci hatóságokkal is. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint a védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy ott vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt.

A nyomozás arra is rámutatott, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó. Az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak – írta a police.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés